Laudato Music izdaje novi album

Laudato Music izdaje novi album

U izdanju diskografske kuće Laudato Music izlazi prigodni album ''Dušo, sad pođi sa mnom'', prvi CD s korizmenom tradicijskom glazbom Slavonije i Srijema.

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
06.04.2022 13:53

 

Pjesme na albumu izvode muški pjevački sastav ''Sinovi atara'' i ženski vokalni ansambl ''Zwizde''. Nosač zvuka ''Dušo, pođi sa mnom'' sadrži četrnaest pučkih pripovjednih nabožnih pjesama koje su danas spomenici najstarije duhovne baštine u kulturi Slavonije i Srijema. Sadržaj pjesama donosi presjek pučkih opisa Kristove muke. Kroz glazbene brojeve izvođači su sačuvali fragmente dugih pripovjednih napjeva koji su nositelji cijele dramatike korizmenog ciklusa. Posljednja pjesma, prema kojoj je i naslovljen album ''Dušo, sad pođi sa mnom'', pripovijeda kako je naš životni put također jedno veliko iskušenje, kakvo je Krist proživljavao u svojemu križnom putu. Album potpisuju glazbeni producenti Pere Ištvančić, Mirza Karić, umjetnička voditeljica ''Sinova atara'', Lucija Novosel, i umjetnički voditelj ''Zwizda'', Pavo Begovac. Promocija albuma održat će se istoimenim koncertom u Zagrebu, 12. travnja u 18:30 sati u crkvi sv. Leopolda Mandića, dok će gostovanje izvođača u emisiji ''Izdvojeno'' biti u programu Laudato TV-a na Veliki ponedjeljak kada je album i službeno u prodaji.

O izvođačima:

''Zwizde'' su se okupile davne 2007. godine u želji da prenesu dašak šokačkog zavičaja u studentski život u Zagrebu. Ljubav prema tradicijskoj glazbi održala se kroz petnaestogodišnje djelovanje u kojem je šokačka kulturna baština bila nit vodilja unatoč tome što se sastav mijenjao kroz godine i postepeno okupljao ne samo Šokice.

Muški vokalni sastav ''Sinovi atara'' od početka svog djelovanja 2012. god. u popisu pjesama koje izvode imaju i one koje se nazivaju religioznima. To su pjesme koje, na određeni način, pripadaju pučkoj pobožnosti, koja je neodvojiva od šokačkog načina života. Razumljivo je da se u njegovanju i pokazivanju tradicionalne kulture i takve pjesme nađu u pjesmaricama pjevačkih skupina, tako i ''Sinova atara''.

 

Popis pjesama i lokaliteti na albumu ''Dođi, dušo moja'':

1.            Strašni sud (Kaniža), 1:59

2.            Ajmo sada Nazaretu (Potočani, Biškupci), 1:43

3.            Išla Gospa prikim putem (Srednji Lipovac), 4:33

4.            Pred smrt svoju (Zagrađe), 3:48

5.            Kad Isusa osudiše (Srednji Lipovac), 3:27

6.            Kad je Isus križ nosio (Lipovac), 2:44

7.            O, Marijo, Majko mila (Nijemci), 4:09

8.            Gorko plače (Košutarica), 3:22

9.            Kada su Isusa sa križa skinili (Nijemci), 3:18

10.         Tužni dan svanio (Podvrško), 2:30

11.         Oj, žalosna majko (Lipovac), 3:05

12.         U crkvici prid oltarom (Lipovac), 4:29

13.         Uranile tri Marije (Đurđanci), 3:36

14.         Dušo, sad pođi sa mnom (Donja Obrijež), 3:54

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: