''Marijo, svojim nas zagrljajem vrati svome Sinu!''

''Marijo, svojim nas zagrljajem vrati svome Sinu!''

Duhovna glazbena scena u Hrvata obiluje brojnim kvalitetnim i lijepim skladbama, bilo da se radi o prepjevima ili, još češće, o autorskim djelima. Nova pjesma Filipa Panze, mladog Zadranina sa zagrebačkom adresom, ipak je nešto posve novo. Po čemu?

Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Br. Filip Vukina CRVC/Nova Eva
Objavljeno:
 
16.02.2022 09:59

 

– Istina je kako je na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutna šarolikost žanrova, mnoštvo prepjeva, kao i genijalnih autorskih ostvarenja. Ipak, ''Marijo, zagrli me'' posebna je najprije po svojoj marijanskoj (autorskoj) dimenziji, ali ponajprije po svom slavljeničkom ('worship') određenju. Naime, ne samo da nije često, nego je prava rijetkost na našoj duhovnoj sceni pronaći marijansku pjesmu koja ne bi bila prepjev, a da je slavljeničkog karaktera – ističe Filip.

Glazbu i tekst za pjesmu ''Marijo, zagrli me'' napisao je Filip Panza, zasluge za aranžman pripadaju Ivanu Škunci, prateće i ambijentalne vokale na hrvatskom i aramejskom jeziku otpjevala je Iva Smojver (molitva ''Zdravo, Marijo''), dok nas je svojom muzikalnošću na violi počastila Martina Pustički. Bubnjeve svira Mario Klarić, a bas-gitaru Dario Sabo.

Videospot za pjesmu produkcijski potpisuje pokret za novu evangelizaciju Nova Eva na čelu s bratom Filipom Vukinom (kamera i montaža: br. Filip Vukina CRVC, Ivan Radiković; fotografija: br. Filip Vukina CRVC, Gabrijel Fabić).

Filip se glazbom bavi od malih nogu, svirao je i pjevao u nekoliko zborova duhovne glazbe, a trenutačno je voditelj zbora mladih evangelizacijske zajednice Sveti Duh pri župi svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu, gdje glazbeno animira, zajedno sa slavljeničkim timom Amorose, susrete za mlade Duhovno duhovite večeri.

Svojom glazbom mnogima obogaćuje i najvažnije prigode kršćanskoga života: vjenčanja, krštenja, prve svete pričesti vjernicima koji u njegovu umjetničkome izričaju ne prepoznaju samo kvalitetu nego i harmoniju života svakodnevice s onim unutarnjim, duhovnim.

Ovo mu nije prva autorska pjesma. U proljeće 2020. godine objavio je prvu autorsku pjesmu Ne brini, ne boj se, dok je 2021. godine napisao i otpjevao himnu Antunovskoga hoda mladih s grupom autora i izvođača Da Njegovi budemo. Otkriva nam kako još mnoštvo pjesama čeka pravo vrijeme kako bi ugledalo svjetlost dana.

 

– Duhovni život katolika ne može biti na dobrome putu bez stalne prisutnosti, nježnosti, blizine i zagovora One koja je jednim 'da' promijenila čitav svijet. Zahvalan sam najprije dragome Bogu na Njegovim nadahnućima, zagovoru Bezgrješne koji me oduvijek prati, svojoj obitelji koja me uvijek podržava, svim prekrasnim ljudima koji su u ovu skladbu utkali dio sebe te omogućili na svaki način da ugleda svjetlost dana, naročito svojim molitvama. Ako ova pjesma nekomu omogući obnoviti ili ponovno uspostaviti odnos s našom Majkom Marijom, doživjeti Njezinu blizinu i snagu Njezina zagrljaja, ispunila je svoju svrhu! – dodaje Filip.

Pjesmu možete poslušati te pogledati videospot na priloženoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=LyCQwVmoXy0

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba