Nova pjesma Alana Hržice i Andreja Grozdanova: ''Samo ljubav ostaje''

Nova pjesma Alana Hržice i Andreja Grozdanova: ''Samo ljubav ostaje''

Prigodom treće obljetnice smrti Anamarije Carević, Alan Hržica i Andrej Grozdanov snimili su pjesmu "Samo ljubav ostaje". 

Autor
Molitvena zajednica 'Srce Isusovo'/Laudato/F.P.
Fotograf
Molitvena zajednica 'Srce Isusovo'
Objavljeno:
 
23.03.2023 13:19

 

Razorni potres pogodio je grad Zagreb prije tri godine. Jedna od žrtava tog snažnog potresa bila je i petnaestogodišnja Anamarija Carević. Na nju su se urušili komadi dimnjaka dok je spavala. Hitna ju je odvela u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Preminula je idući dan. Anamarija Carević oplemenila je živote svojih najbližih te školskih kolega u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti i vjernike iz župne zajednice župe Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj.

Da im je Anamarija Carević nadahnuće za većim činjenjem dobra, pokazuje i projekt koji je pokrenula Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti početkom godine. Projekt “Srce NKG-a – Anamarija Carević” osnovan je s ciljem promicanja vrlina koje je živjela Anamarija u svom razrednom odjelu. Anamarija Carević, jedina žrtva zagrebačkog potresa 2020. godine, bila je dio školske zajednice šk. god. 2019./2020. U tom kratkom vremenu ostavila je veliki trag u svom razredu i školi. Razredne kolege i prijatelji zapisali su svoja sjećanja na Anamariju.

"Dragi moji danas je treća obljetnica smrti Anamarije Carević i prigodom toga smo radili na pjesmi koju upravo predstavljam. Učinili smo to da nas uvijek podsjeti na njen predivan osmjeh i toplinu njene duše. Ona je bila posebna djevojka i Isusova miljenica. Zahvaljujem svim suradnicima koji su dali svoje vrijeme, znanje i talente da kroz umjetnost izrazimo svoju bol, ali i nadu koju nam Bog obećaje za one koji su nas prerano napustili. Hvala Andreju Grozdanovu, Dobrili Zvonarek, Grguru Sesaru, Vanessi Mioč, Benediktu Beriću, Mili Ostoviću, Antoniu Golubiću, volonterima Zaklade "Anamaria Carević" i našim paterima Družbe Isusove. Molimo za obitelj Carević da im Gospodin udijeli utjehu i snagu za dalje", napisao je Alan Hržica na svom Facebook profilu. 

Anamarija je bila župljanka župe u Palmotićevoj. Revna moliteljica krunice, sviračica u crkvi na tamburici, angažirana na svim crkvenim aktivnostima koje su bile primjerene njezinoj dobi. Teško je onima koji su ju pratili cijeli njezin život shvatiti da je više nema: obitelji, prijateljima, svećenicima, časnoj sestri koja ju je vjernički pratila… Osnivanjem Zaklade koja nosi njezino ime veliki broj mladih upoznat će se s njezinim životom, koji svima može biti uzor, poručeno je tom prigodom.

Kontakt Zaklade „Anamarija Carević“: Ivana Mišetić, tajnica, 095/3784-789
Podaci za uplatu donacije (račun Zaklade):
HR7823900011101186505, HPB, opis plaćanja obavezno upisati: donacija
zaklada-anamarija-carevic.hr

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: