Nova pjesma Amorosa "Mekšaj ćudi kamene"

Nova pjesma Amorosa "Mekšaj ćudi kamene"

Pjesmom posvećenoj Trećoj Božanskoj Osobi Amorose su najavile svoj dugoiščekivani album pod nazivom "Gdje god zoveš". 

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Ivan Ojdanić/Nova Eva
Objavljeno:
 
18.01.2023 15:42

 

Autor teksta i glazbe je vlč. Ivan Seletković, inače povjerenik za mlade u Riječkoj nadbiskupiji s kojim ovaj bend već ima snimljenu pjesmu Duh posinstva. Iako izlazi tek sada, pjesma je dobro poznata javnosti jer se često izvodi na euharistijskim klanjanjima i slavljenjima. 

"Zaista smo se iznenadile kad smo gostovale u mnogim župama gdje su ljudi zajedno s nama slavili u isti glas na ovu pjesmu. Naime, prije dvije godine netko je mobitelom snimio tu izvedbu na Svetome Duhu kada smo ju spontano otpjevale sa bridgeom pjesme 'Ti ne odustaješ'. Od tada je ta pjesma uvijek išla u toj kombinaciji i odlučile smo snimiti ju tako kako je ušla u srca ljudi", objasnila je Iva Smojver. 

Amorose svjedoče mnogim ozdravljenjima i oslobođenjima prilikom slavljenja na ovu pjesmu. Iako sada možemo vidjeti finalnu verziju njihova truda, put do toga nije bio nimalo lagan i jednostavan. 

"Zahvalne smo vlč. Ivanu Seletkoviću koji nam je nesebično darovao ovu predivnu pjesmu. Kad smo ju počele snimati, zaista nismo znale 'što nas čeka'. Toliko poteškoća nismo imale ni s jednom drugom pjesmom prilikom snimanja", kazala je Martina Pustički. 

"Morale smo dva puta snimati i audio i videoformat. To jednostavno nismo mogle vjerovati što nam se događalo; da su se trake u studiju odjednom obrisale 'same od sebe', da je spot koji smo snimale jednostavno nestao! A pobrinule smo se da je audio i videozapis pohranjen na više mjesta, na Cloudu, na više uređaja… Možemo zaista posvjedočiti kako smo se jako puno namučile kako bi ova pjesma ugledala svjetlo dana", posvjedočila je Mateja Bunčić. 

Pjesmom su htjele podsjetiti sve ljude što to točno Bog čini u našim životima. Inspiracija je došla djelom iz Psalma 103 koji kaže da nam Bog otpušta sve naše grijehe i propuste te ispravlja naše slabosti. 

Amorosama je ovo pjesma kojom zaključuju jedan period ne samo snimanja i truda oko albuma već i dugi niz molitve, slavljenja i razmatranja oko toga što Gospodin od njih očekuje. Sam naziv albuma koji su ovom pjesmom najavile jest Gdje god zoveš, koji izlazi 21. siječnja 2023. godine i bit će dostupan na svim streaming platformama i u fizičkom obliku putem njihova inboxa na društvenim mrežama. 

Neka svima ova slavljenička pjesma omeška ćudi kamene i zagrije grudi ledene.  
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: