Nova pjesma sastava ''Fidelis'': ''Marijo, o, Marijo''

Nova pjesma sastava ''Fidelis'': ''Marijo, o, Marijo''

Sastav ''Fidelis'' snimio je pjesmu ''Marijo, o, Marijo'' i odjenuo ju je u novo glazbeno ruho te u svom stilu, uz zvukove klavira i moderniji aranžman, dodao dionice saksofona kao i neke male promjene u samoj pjesmi koja je trebala biti dovršena prije godinu dana, ali situacija u svijetu sve je pomaknula.

Autor
Laudato/F.P.
Objavljeno:
 
03.01.2022 13:41

 

Početak Nove godine, odnosno 1. siječnja, uvijek iznova započinjemo na jedan predivan način, proslavom svetkovine Svete Marije Bogorodice, koja je čestitka ljubavi i mira u ime Crkve svim svojim sinovima i kćerima širom svijeta, jer Blažena Djevica Marija jest Majka Božja, Majka sv. Crkve i Majka svih ljudi. Kad je prihvatila Božji poziv te izrekla: ''Neka mi bude po tvojoj riječi'', omogućila je veliku radost cijelomu svijetu, dolazak našeg Spasitelja Isusa Krista, i zato je više nego dostojno da u ovo božićno vrijeme, prepuno veselja i radosti, proslavimo Marijin dan.

''Marija nas približuje Kristu, vodi nas k Njemu, pod uvjetom da se Njezino otajstvo živi u otajstvu Krista.'' (Sv. Ivan Pavao II.)

Ovim povodom, ali također inspirirani i višegodišnjom marijanskom duhovnošću po sv. Ljudevitu Montfortskom, sastav Fidelis snimio je pjesmu ''Marijo, o, Marijo'' i odjenuo ju je u novo glazbeno ruho te u svom stilu, uz zvukove klavira i moderniji aranžman, dodao dionice saksofona kao i neke male promjene u samoj pjesmi koja je trebala biti dovršena prije godinu dana, ali situacija u svijetu sve je pomaknula. No, kako i sami vjeruju, Bog sve daje u pravo vrijeme, pa je tako i ova pjesma bila gotova i spremna kad je bila Božja volja.

– Kao još jedan poticaj za snimanje, prijatelj im je rekao da postoje mnoge stare i lijepe katoličke pjesme koje bi trebalo snimiti na moderniji način umjesto današnjeg trenda prevođenja i obrada stranih pjesama s engleskog govornog područja, a oni su tako započeli s pjesmom ''Marijo, o, Marijo''. U spotu je stavljen naglasak na Mariju i obitelj koju Ona dovodi do svog Sina Isusa Krista po molitvi i Euharistiji – ističe Saša Kiralj. 

Sastav Fidelis dugi niz godina nastupa samostalno te izvodi kršćansku duhovnu glazbu, ali također crkvenu i liturgijsku glazbu u svojim župama. Pjevali su na mnogim Misama, euharistijskim klanjanjima, duhovnim obnovama i koncertima po Hrvatskoj, ali i vjenčanjima u crkvi na koje ih ljudi često pozivaju. Također, godinama su djelovali u sastavu ''Kristofori – Hosana'' i prije četiri godine pod tim imenom snimili su svoju autorsku pjesmu ''Večernji susret'' koja je često emitirana u korizmi. Trenutačno imaju još jedan veći dio autorskih pjesama koje čekaju svoju priliku, a koje će, nadaju se, po Božjoj volji i uz zagovor Majke Božje, biti što prije snimljene.

Lokacija snimanja spota bila je u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, a ovim putem zahvaljuju rektoru svetišta, velečasnom Domagoju Matoševiću na dopuštenju za snimanje, kao i vlč. Nikoli Jurkoviću, župniku iz Župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici, koji je pristao snimati scene euharistijskog slavlja, i na kraju fra Marku Pustišeku, gvardijanu Franjevačkog samostana sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru, koji je pomogao u realizaciji ovog projekta. 

Ovom pjesmom glazbeni sastav ''Fidelis'' čestita svima svetkovinu Sv. Marije Bogorodice i novu 2022. godinu uz citat sv. Ljudevita Montfortskog:

''Totus Tuus. Sav sam Tvoj, i sve moje Tvoje je, ljubezni moj Isuse, po Mariji, Tvojoj Presvetoj Majci.''

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba