Nova pjesma u novoj godini: ''Dođi, Duše Svet''

Nova pjesma u novoj godini: ''Dođi, Duše Svet''

Mladi glazbenik Filip Panza u novoj je godini odlučio objaviti novu pjesmu i u slavljeničkom duhu ući u 2023. godinu. 

Autor
Laudato
Fotograf
Ivan Ojdanić/Nova Eva
Objavljeno:
 
02.01.2023 10:00

 

Pjesma je slavljeničkoga karaktera i donosi nešto novo u spektru duhovne glazbe. Iako se radi o prepjevu talijanskih autora Obnove u Duhu Svetom, hrvatska verzija posebno je dirljiva, ali i itekako duboka. Skladba nam donosi mnoštvo zanimljivih glazbenih izazova i nije jednostavna za pjevanje. Osim ponavljajućega djela ''Dođi, Duše Svet'', pjesma slika Treću Božansku Osobu kroz njezine najčešće simboličke manifestacije: vatru i vodu. Dio teksta posvećen je darovima, a drugi dio plodovima Duha Svetoga. Dakle, osim što je lako pamtljiva, donosi svojevrsnu katehezu o Duhu Svetome. 

Posebno je zanimljiv i videospot u produkciji Nove Eve za koji snimanje i montažu potpisuje Ivan Ojdanić. Videospot je svjesno sniman ujesen. Prikazuje divlju prirodu Sljemena u kojoj leži simbolika divljine ljudske duše i čovjeka u cijelosti u odsutnosti Duha Svetoga. 

''Ideja je bila prikazati kako izgledamo bez Duha Božjega u svojim životima. Vapaj svakoga od nas koji se može identificirati s riječima pjesme, iskustvo je svakoga čovjeka koji svakoga dana silno treba blizinu, zaštitu, savjet i obranu Duha Kristova. U novu godinu želimo ući upravo tako: s Gospodinom. Koliko god krajolik našega života i naše stvarnosti bio divlji, ponekad i neprijateljski, voda koja teče u život vječni, sila i osoba Duha Božjega uvijek je ona koja našu stvarnost preobražava i čini novom – daje uvijek iznova novi život, u novoj godini u svakome novome danu. U tome leži simbolika spota'', rekao je Filip Panza. 

Spot je sniman na Sljemenu, ali i u crkvi Svetoga Duha kod franjevaca konventualaca. 

''Dio spota prikazuje i dva sakramenta: Krštenje kao sakrament čijim primanjem primamo i Duha Svetoga. Posebno zahvaljujem obitelji Lovrenović koja je zajedno sa svojim sinom Jakovom bila u spotu. Diskretno se prikazuje i sakrament svete Potvrde kojim postajemo zreli kršćani, svjesno prihvaćajući sva prava i obveze svoje vjere.'' 

Autori su A. Napolitano i D. Bruno, prepjev je napravio fra Ivan M. Lotar, aranžman i produkciju potpisuje Ivan Škunca te prateći vokal Iva Smojver. Instrumentalisti su redom: Ana Vidojević, Martina Pustički, Ivan Škunca, Filip Panza, Dario Sabo i Mario Klarić

Vjerujemo kako će i ova duhovna pjesma u mnogima probuditi želju za obnovljenim, radosnim življenjem svoje vjere i dati hrabrosti i odvažnosti s Duhom Svetim krenuti u izazove koje pred nas stavlja 2023. godina!

Pjesmu možete poslušati i spot pogledati na poveznici ispod: 

Dođi, Duše Svet

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: