Novi spot splitskog Ureda za pastoral: 'Koliko puta ruku si mi dao?'

Novi spot splitskog Ureda za pastoral: 'Koliko puta ruku si mi dao?'

Anita je svoje prve korake u duhovnoj glazbi započela u rodnom Dubrovniku, u katedralnom zboru 'Madrigalisti', potom u studentskom zboru i zboru 'Condura Croatica' u Zadru.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Ured za pastoral SMN
Objavljeno:
 
30.10.2020 15:47

 

Anita Nikić, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, snimila je novi videospot s pjesmom: 'Koliko puta ruku si mi dao'. Anita je svoje prve korake u duhovnoj glazbi započela u rodnom Dubrovniku, u katedralnom zboru 'Madrigalisti', potom u studentskom zboru i zboru 'Condura Croatica' u Zadru.

Prvu autorsku pjesmu napisala je 2016. godine i izvela ju na festivalu 'Svjetlost dolazi' u Zadru. Osim toga, nastupala je na brojnim festivalima i manifestacijama među kojima su: Vidfest, Ogulin fest, Sudamja fest, a nastupe bilježi i na manifestacijama u Dubrovniku, Zadru, Rijeci, Delnicama, Bjelovaru, Ivanić-Gradu i drugim gradovima diljem Hrvatske.

Preslušavajući njezine pjesme, može se primijetiti da pjevačica iz Dubrovnika često nastupa sa svojom djecom, a otkrila je da joj je posebna čar i zadovoljstvo nastupati uz svoju obitelj. Njezin Niko, koji je sada već mladić (17), svira violinu, dok je Nika (10) početnica na klaviru. Anita radi kao profesorica informatike u školi i na pitanje kako djeca reagiraju na njezine pjesme odgovorila je da je jako sretna i zadovoljna njihovim reakcijama. Svjesna je da su neki drugi trendovi glazbe kod današnjih učenika te je prezadovoljna što su joj istinska podrška.

Autorica teksta i glazbe pjesme: 'Koliko puta ruku si mi dao' upravo je Anita Nikić, a aranžman je osmislio Renato Babić, glazbeni producent je Ivan Grancarić.

Zamisao, režiju, snimanje i montažu spota realizirao je Ivan Trpimir Lozić, za rasvjetu i tehničku pomoć bili su zaduženi Marin Gabelica i Ivana Banović.

U spotu su još sudjelovali: Niko Nikić (violina), Elizabeta Pleša (violina), Rita Pleša (harfa) i Nita Nikić (plesačica), a glavna uloga u spotu pripala je Aniti Nikić i Josipi Krželj.

Spot se snimao u Zatonu, Ninu i Podstrani, a cijelu produkciju videospota i pjesme 'potpisuje' predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN-a i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu, dr. don Mihael Prović.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: