Novi videospot Stijepa Gleđa Markosa povodom blagdana Tijelova

Novi videospot Stijepa Gleđa Markosa povodom blagdana Tijelova

Dubrovački kantautor Stijepo Gleđ Markos objavljuje novi videospot za pjesmu: 'Dotakni me, Isuse', čija je premijera upravo na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Stijepo Gleđ Markos
Objavljeno:
 
05.06.2021 19:49

 

Ovo je još jedna prilika da se kroz pjesmu približimo Isusu u svetoj Euharistiji i osjetimo snažnu ljubav koja iz nje izvire. 'Dotakni me, Isuse' pjesma je koja se nalazi na albumu 'Moja Hridino', koji je Stijepo objavio u travnju ove godine, a prema interesu publike radi se o još jednoj velikoj glazbenoj uspješnici koju je Stijepo Gleđ Markos ostvario pjesmom 'Psalam 18'.

Pjesma je nastala na izvornom biblijskom tekstu Psalma 42, na koji je Stijepo napisao glazbu i dodao tekst refrena izmjenjujući dijelove teksta na engleskom i talijanskom jeziku. Mistična glazba u videospotu ostavlja nas u prisutnosti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kao snažan spoj Božje Riječi i melodije kojoj je glavni cilj dotaknuti srce slušatelja, upravo kako i sama pjesma nosi ime.

Više o samoj pjesmi govori nam kantautor Stijepo Gleđ Markos: 'Ova je pjesma nastala iz molitve. Osjećaji koji su u srcu pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu neopisivi su. Grješan, slab i umoran od svijeta, upućujem molitvu pred Gospodinom kako bi me Njegova svjetlost obasjala i dala mi toliko potreban mir i odmor u ljubavi. Miris tamjana koji gori predstavlja molitvu koja je upućena k nebu, a kroz molitvu nas Gospodin vodi na prostranstva u kojima duša odmara. Videospot za pjesmu sniman je dijelom na prekrasnim padinama brda Srđ iznad Dubrovnika, a dijelom u crkvi poznatog dubrovačkog Svetišta Blažene Djevice Marije, u narodu prozvano od milja Gospa od Milosrđa. Hvala mojim dragim kapucinima što su mi otvorili vrata crkve. Drago mi je što će u spotu zauvijek biti potpis i naše Majke Marije, jer ta je crkva zapravo mjesto kamo dolazim i gdje molim. Posebno hvala i don Marinu Lučiću, katedralnom župniku koji u spotu predvodi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom'.

Spot je sniman u izvršnoj produkciji Aria Artis i režiji Stijepa Gleđa Markosa. Uz vrhunsku videoprodukciju koja oplemenjuje njegove pjesme pod vodstvom Miša Sorića i Unique Filmsa, tu je i Nikša Radičević koji je zadužen za predivne snimke iz zraka. Kako Stijepo navodi, radi se o uigranoj ekipi suradnika koji surađuju u svim njegovim videospotovima dajući svoj veliki umjetnički doprinos.

Ovo je još jedan videospot s albuma 'Moja Hridino', na kojem se nalaze najljepše duhovne skladbe kojima se ovaj sjajni kantautor predstavio publici te svojim osebujnim glasom, ali i autentičnim glazbenim izričajem, zaintrigirao mnoge. Jednostavnim zvukom gitare i jedinstvenom bojom glasa, Stijepo Gleđ Markos postaje prepoznatljiv po stvaranju posebnog glazbenog ugođaja kojemu se želimo prepustiti željno iščekujući nove glazbene spotove. 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba