Objavljeno drugo izdanje pjesmarice marijanskih i hodočasničkih popijevki

Objavljeno drugo izdanje pjesmarice marijanskih i hodočasničkih popijevki

U marijanskom mjesecu, listopadu, zborovođa, orguljaš i povjerenik za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra Križevačke biskupije, Ozren Bogdanović, izdao je drugo, dopunjeno izdanje pjesmarice marijanskih, hodočasničkih popijevki za zborove, zboraše, orguljaše, molitvene (marijanske) zajednice te ljubitelje i čuvare tradicijske, sakralne glazbe i umjetnosti uopće.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
Ozren Bogdanović
Objavljeno:
 
18.10.2022 08:10

 

Popijevke su prilagođene za profesionalne zborove i orguljaše, kao i za sve aktivne izvođače, a zboru ih je moguće prvi put zapjevati sve do četveroglasja, u nadi da budu zanimljivije i da se otmu zaboravu, a prvenstveno da se više izvode. Također, kao melografu, Bogdanović je uvrstio i neke izgubljene popijevke koje su ispjevale naše bake i koje se danas rijetko čuju ili se ne čuju uopće.

Proslove su napisali apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua, i poznavatelj crkvenog pjevanja, križevački vladika Milan Stipić. Recenzirali su ih doktorand Tomislav Habulin i dr. sc. Jelka Vukobratović, a notografiju i glazbenu korekturu uredio je mag. mus. Marko Fureš.

Knjiga je obogaćena slikama i fotografijama sakralne tematike, a ukupno ju na 94 stranice čini 37 marijanskih pjesama.

Knjiga je prilagođena svim stupnjevima glazbenog obrazovanja, što ju čini jedinstvenom jer ju mogu izvoditi pučki, amaterski i profesionalni glazbenici kao i oni koji sudjeluju u glazbenom životu župe, prošteništa ili svetišta, a ujedno se mogu izvoditi jednoglasno, dvoglasno, troglasno ili četveroglasno uz orguljsku pratnju.

note

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba