Održan 12. festival moderne duhovne glazbe 'Hvalospjev ljubavi'

Održan 12. festival moderne duhovne glazbe 'Hvalospjev ljubavi'

Festival moderne duhovne glazbe 'Hvalospjev ljubavi' 12. godinu u nizu održan je u subotu 5. lipnja ispred franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu, objavljeno je na mrežnoj stranici Varaždinske biskupije.

Autor
biskupija-varazdinska.hr/laudato/F.P.
Fotograf
Varaždinska biskupija
Objavljeno:
 
08.06.2021 08:51

 

Gotovo dva sata slavilo se Gospodina pjesmom u središtu Varaždina, dok su se na pozornici izmjenjivali razni izvođači iz Varaždina, ali i Slavonskog Broda i Krapine, a bio je tu i franjevac međimurskih korijena – fra Miroslav Petrac. Varaždinka Martina Sabljak otvorila je festival 'Hvalospjev ljubavi' istoimenom skladbom, a potom izvela i svoju autorsku pjesmu 'Milosti' kojom je, na festivalu 'Svjetlost dolazi' u Zadru 2015. osvojila nagradu za najbolji tekst, prenosi Varaždinska biskupija. 

Trima vlastitim skladbama nastupili su i članovi sastava 'Cor Unum' iz Slavonskog Broda. Fra Miroslav Petrac je izvođač kojeg rado slušaju na sjeveru Hrvatske i čest je gost ovdašnjih festivala i koncerta te svojom pjesmom razgali publiku koja ga prati pljeskom u ritmu. Voditelj festivala 'Hvalospjev ljubavi', Ivan Benc, nakratko je preuzeo ulogu izvođača te publiku pjesmom vratio u devedesete izvodeći pjesme skupine 'KEFA' i 'Nebeski grad'. A onda su na pozornicu ponovno stupili domaćini: vlč. Tihomir Kosec i suradnici izveli su tri skladbe s najnovijeg albuma vlč. Koseca te su, uz Anitu Nježić, ostali kao prateći sastav Antoniju Tkalcu koji je otpjevao publici dobro poznate pjesme: 'Na Tvom dlanu' i 'Ohrabri me'.

Festival je završio zajedničkim pjevanjem svih izvođača, ali i publike, dobro poznatih pjesama moderne duhovne glazbe: 'Gospode, trebam Te', 'Isus premješta planine' te 'Suhe kosti'.

Festival 'Hvalospjev ljubavi' prvi je festival moderne duhovne glazbe u Varaždinu koji je pokrenuo te do danas organizira Antonio Tkalec, dok je umjetnička ravnateljica festivala Agneza Levanić.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: