Pjesma nad pjesmama – Adoro feat. Rockoko Orchestra

Pjesma nad pjesmama – Adoro feat. Rockoko Orchestra

Zbor ''Adoro'' mladi je mješoviti zbor iz Bosanske Posavine koji pod vodstvom profesorice Marije Nedić djeluje od 2012. godine.

Autor
Laudato/Slavko Nedić/G.O.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
26.10.2022 13:29

 

Zbor ''Adoro'' mladi je mješoviti zbor iz Bosanske Posavine koji pod vodstvom profesorice Marije Nedić djeluje od 2012. godine. Posebnost zbora u tome je što ga od samih početaka čine profesori i njihovi učenici. ''Adoro'' iza sebe ima mnoštvo nastupa i osvojenih nagrada na mnogim zborskim natjecanjima. Prošle (2021.) godine ''Adoro'' je u suradnji s Brankom Požgajcem i ''Rockoko'' orkestrom snimio tamburašku  verziju velikog hita ''Drugog načina'': ''Prođe ovaj dan''. Pjesma je snimljena u ''Rockoko'' studiju u produkciji Tihomira Ivanetića. 

Desetu obljetnicu rada zbor ''Adoro'' proslavlja novim singlom. Riječ o obradi jedne od najpoznatijih duhovnih skladbi ''Pjesma nad pjesmama''. Stihove pjesme, prema biblijskoj knjizi "Pjesma nad pjesmama", priredio je fra Mirko Filipović, a uglazbio fra Ivan Opačak. Tamburaško zborski aranžman radili su: Tin Džaferović i Damir Butković. Pjesma je snimljena u ''Rockoko'' studiju Tihomira Ivanetića, a instrumentalne dionice snimili su: Krunoslav Dražić i Damir Butković odnosno ''Rockoko'' orkestar.
Za ''Pjesmu nad pjesmama'' zbor ''Adoro'' snimio je i spot koji je i ovaj put radio Josip Vinković  (IN7 STUDIO). 

Inače, ''Pjesmu nad pjesmama'' originalno su snimili VIS (vokalnoinstrumentalni sastav) ''Jukić'' 1982. godine na svom prvom albumu "Tko me to nepoznatog voli". Zanimljiva poveznica između prve, Jukićeve, verzije i ove zbora ''Adoro'' jest da su obje snimljene u ''Rockoko'' studiju. Prva je snimljena 1982. godine u Bošnjacima, tonski snimatelj bio je Želimir Babogredac a druga četrdeset godina kasnije (2022.) u ''Rockoko'' studiju u Strizivojni, snimatelj i producent Tihomir Ivanetić.

Ovom novom verzijom ''Pjesme nad pjesmama'' ujedno se najavljuje reizdanje originalnog albuma VIS-a ''Jukić'': ''Tko me to nepoznatog voli'', koje je 1982. godine, u nakladništvu ''Kršćanske sadašnjosti'' i zbora ''Jukić'' objavljeno u vinilnom i kasetnom formatu. Reizdanje će biti objavljeno na dvostrukom CD-u. Na prvom CD-u nalazit će se remasterizirano reizdanje originalnog albuma ''Tko me to nepoznatog voli'' VIS-a ''Jukić'' iz 1982. godine, a na drugom CD-u nove verzije nekih od pjesama. Neke od njih bit će i na Porinom nagrađenom albumu ''Pjesma nad pjesmama'', na kome se, među ostalim, nalaze i pjesme: ''Negdje mi netko'' u izvedbi Nine Badrić, ''Kad budem velik kao mrav'' u izvedbi Željka Bebeka, ''Nađeni Bog'' u izvedbi Ivane Husar Mlinac zatim naslovnu ''Pjesme nad pjesmama'' u izvedbi Tereze Kesovije te još neke druge skladbe u drugim izvedbama. 

Spot

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: