Poslušajte prvu autorsku pjesmu Vlatka Vukine: "Volja Očeva"

Poslušajte prvu autorsku pjesmu Vlatka Vukine: "Volja Očeva"

Donosimo vam novu pjesmu mladog glazbenika Vlatka Vukine koji je objavio svoju prvu pjesmu i njom oduševio mnoge.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Nova Eva
Objavljeno:
 
09.05.2023 09:30

 

Vlatko Vukina, govoreći za Hrvatsku katoličku mrežu, kazao je kako je presretan i Bogu zahvalan što je napokon uspio snimiti pjesmu “Volja Očeva” koju je napisao i uglazbio fra Marin Karačić.

“Inače imam neke svoje autorske pjesme, ali odlučio sam se prvo na ovu pjesmu jer mi je posebna, ima baš posebno značenje za mene osobno. U njoj je sve sažeto, sve ono što je Isus učinio za nas. Najdraži dio pjesme mi je refren, pogotovo dio: ‘Nebo zna kolika je ljubav potrebna…‘ U tome je sve sažeto. Kad pjevam taj refren, pokušavam se staviti na Isusovo mjesto i proživjeti te riječi. Doista, kolika je samo ljubav bila potrebna da Isus daruje svoj život i ispuni volju Očevu! Kolika je to ljubav? Naš um to ne će nikad moći spoznati dok smo na zemlji. Tek kad dođemo jednog dana licem u lice pred Gospodina, bit će nam sve jasno”, istaknuo je Vlatko.

Doista, kolika je samo ljubav bila potrebna da Isus daruje svoj život i ispuni volju Očevu. Kolika je to ljubav?

Promišljajući kako dočarati Očevu ljubav, primijetio je da si to najbliže možemo dočarati u svojim odnosima s drugim ljudima. “U životu nije sve savršeno i nije uvijek sve najljepše. Dođu trenutci kad nam je potrebna ta Isusova ljubav koja ljubi do kraja, nesebično, ne gledajući na svoju ugodu i svoju korist. Mi sami po sebi nismo sposobni ljubiti na taj način, ali zato imamo Isusa koji nam je pokazao svojim primjerom na kakvu ljubav smo pozvani i što je zapravo prava ljubav. Bombardirani smo sa svih strana, i to pogotovo mladi, najviše od medija i društvenih mreža, krivim slikama o ljubavi”, naglasio je te dodao kako se današnja ljubav koju ovaj svijet nudi “temelji samo na vlastitoj ugodi i užitku, ali to ljubav nije jer takva ljubav ne može preživjeti u trenutcima kušnji, problema, pada u grijeh, nerazumijevanja i nekih razmirica, i zato na žalost imamo toliko rastava, raspada obiteljskih, prijateljskih i ostalih odnosa”.

Bombardirani smo sa svih strana, i to pogotovo mladi, najviše od medija i društvenih mreža, krivim slikama o ljubavi.

Ustvrdio je da samo ljubav, kakvu nam je Isus pokazao, može pobijediti svako zlo, sve slabosti, sve mane i ljudske gluposti. “Samo Isusova ljubav može oprostiti, ozdraviti i iznova izgraditi, jer Božja ljubav uvijek donosi svjetlo u tamu, nadu u očaj, radost u tugu, opraštanje i obnovu. Doista, ništa nije nemoguće toj Ljubavi i toliko je svjedočanstava oko nas o snazi te Ljubavi koja ozdravlja, obnavlja, uskrisuje, ujedinjuje i gradi uvijek iznova nešto novo i prekrasno”, rekao je.

Govoreći o svojoj pjesmi, rekao je: “Dugo sam čekao da objavim pjesmu, ali Bog uvijek zna kad je najbolje vrijeme za sve u životu. Puno je tu simbolike. Spot koji smo snimili isto je nešto posebno i zaista pun simbolike. O tome je i pisala moja sestra Eva i na njezinoj Facebook stranici možete pročitati detaljan osvrt. Ono što je meni najveći blagoslov jest to što mogu s braćom surađivati i raditi ovakve stvari, što možemo spojiti naše talente. O tome sam oduvijek maštao i napokon se ostvaruje”.
Ono što je meni najveći blagoslov jest to što mogu s braćom surađivati i raditi ovakve stvari, što možemo spojiti naše talente.

vlatko vukina

A da je potrebna bratsko-sestrinska ljubav, svjedoče brat i sestra Vukina. “Sestra Eva je najviše pridonijela spotu. Meni je na srcu bila ta slika: ‘križ jednako srce‘, i predložio sam sestri da to naslika, ali da naslika pravo Isusovo srce koje je ranjeno, a iz kojeg izlazi cvijeće kao simbol života koji se zapravo i rodio iz Isusovih rana i smrti, i to onaj život koji nikad ne prestaje. Znakovito mi je i vrijeme kad su pjesma i spot izišli. Nisam uopće znao kad ću objaviti pjesmu i spot jer je pjesma bila snimljena još u ožujku, a ispalo je da je spot izišao u svibnju, koji je posvećen Mariji kojoj sam ja posebno odan kao i zajednica kojoj pripadam, i to u razdoblju Pedesetnice, kad se na poseban način pripremamo na silazak Duha Svetog i još k tome na prvi petak koji je posvećen Presvetom Srcu Isusovu, i to u proljeće, godišnjem dobu koje označava ponovno rađanje i novi život koji je moguće vidjeti u prirodi oko nas koja se budi i koja je sva u bojama”, istaknuo je Vlatko Vukina za Hrvatsku katoličku mrežu.

Vlatko Vukina posebno ističe da je prekrasno uočiti sve te detalje koji su bitni jer detalji su ono što sve čini posebnim. “Uz sestru Evu puno mi je pomogao i brat koji je na predivan način osmislio logo u kojem su prikazane ukulele koje sviram inače, a u kojima je skrivena golubica, tj. Duh Sveti koji je izvor nadahnuća. Najstarija sestra Janja zaslužna je za moje pjevanje jer ona je operna pjevačica i moja profesorica pjevanja. Uz nju sam naučio puno o tehnici pjevanja, ali još moram puno raditi na tome i često se ljuti na mene što ne vježbamo više”, posvjedočio je.

A što za njega sve to skupa znači, naglasio je: “Za mene je cijeli taj projekt jedno čudo i stvarno na svakom koraku nastajanja ove pjesme i spota vidim Božji prst i Duha Svetog na djelu. Da ne duljim više, vjerujem da će već biti prilike da malo opširnije o svemu progovorim zajedno sa sestrom. Nadam se da sam barem malo uspio približiti svima značenje ove pjesme i cijelog projekta”.

Želim da si svi posvijestimo: kad ljudska ljubav zakaže, Božja ljubav nikad nas ne će iznevjeriti, ma koliko god puta mi iznevjerili tu Ljubav.

“Moja želja i molitva je da svaka osoba koja bude slušala ovu pjesmu spozna da je ljubljena iznad svega i da je vrijedna takva kakva jest te da ovo nisu moje riječi, nego da je to sam Isus svojim životom i smrću pokazao. Neka nam svima ta spoznaja bude na ohrabrenje, neka nam bude nada i snaga, a pogotovo u raznim teškim životnim situacijama, i da nas sve podsjeti da ništa nije nemoguće Ljubavi i da je to jedini pravi smisao našeg života. Želim da si svi posvijestimo: kad ljudska ljubav zakaže, Božja ljubav nikad nas ne će iznevjeriti, ma koliko god puta mi iznevjerili tu Ljubav. Sveti Franjo Saleški rekao je da je mjera ljubavi ljubav bez mjere. Isus ne kalkulira u ljubavi, nego ljubi do kraja, do smrti. Samo Nebo zna zašto je to tako, a na nama je da otvorimo srca toj Ljubavi. Iz te Ljubavi se napajam da bih i ja mogao ljubiti druge kao što Isus ljubi nas”, zaključio je.

Cijelu pjesmu poslušajte ovdje!

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: