Predstavljen album prvijenac Stijepa Gleđa Markosa: 'Moja Hridino'

Predstavljen album prvijenac Stijepa Gleđa Markosa: 'Moja Hridino'

Sve pjesme s albuma Stijepo Gleđ Markos izvodi uz vlastitu gitarsku pratnju kako bi imao potpunu umjetničku slobodu i slušateljima donio plod proživljenog iskustva Božje ljubavi.   

Autor
Laudato/D.T.
Objavljeno:
 
10.04.2021 10:19

 

Predstavljen je prvi album. Stijepo Gleđ Markos odlučio je upravo uoči Uskrsa objaviti album 'Moja Hridino' i predstaviti dvanaest pjesama koje su osmišljene kao malo hodočašće prema dubini srca.

Objavljen je prvi album poznatog dubrovačkog tenora Stijepa Gleđa Markosa, pod nazivom: 'Moja Hridino'. Na njemu se nalazi dvanaest duhovnih skladbi koje su osmišljene kao malo hodočašće prema dubini srca. Album možete kupiti u svim galerijama Laudata i na našoj mrežnoj galeriji.

Sve pjesme s albuma Stijepo Gleđ Markos izvodi uz vlastitu gitarsku pratnju kako bi imao potpunu umjetničku slobodu i slušateljima donio plod proživljenog iskustva Božje ljubavi.   

– Album 'Moja Hridino' temelji se na 'davidovski' nježnim i tihim izvedbama koje će slušatelju pomoći da u svom srcu osjeti dubinu Božje riječi. Većinu pjesama koje su na albumu skladao sam u prvim mjesecima pandemije i teškog razdoblja, kada sam dobio poticaj da kroz pjesmu ljudima donesem ohrabrenje i Božji mir. Biblijski tekstovi i snaga Božje riječi pružali su mi utjehu u najtežim trenutcima, kada je melodija krenula izvirati iz molitve –  poručio je Stijepo Gleđ Markos.

Uz veliku uspješnicu pjesme 'Psalam 18', koja je na neki način otvorila vrata glazbenom izričaju kojim odiše album 'Moja Hridino', tu su i pjesme 'Oče naš', koju izvodi na izvornom aramejskom jeziku; 'Psalam 23', 'Psalam 103', za koje je skladao glazbu na biblijski tekst, te brojne druge pjesme za koje je napisao glazbu i tekst, a koje je publika već odlično prihvatila, poput pjesama: 'Dotakni me, Isuse' ili 'Betlehemska Hostija', koju je napisao upravo u Betlehemu.
Tenor snažnog vokala na poseban način privukao je široku publiku od malenih do starijih upravo nježnim i tihim pjevanjem koje izvire iz molitve, pokazujući snagu pjevane Božje riječi i pružajući utjehu i ohrabrenje. 

Međunarodno priznati dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos tijekom svoje dugogodišnje karijere privukao je veliku publiku osvajajući brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima te gostujući u poznatim kazališnim produkcijama kao nositelj glavnih uloga. Osim kao istaknuti tenor svjetskog glasa, publiku je privukao i kao kantautor svojim autentičnim glazbenim stilom u izvođenju pjesama kršćanske duhovne glazbe. 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: