[PREMIJERA DJEČJE DUHOVNE PJESMICE] Nadamo se da će biti sve više sadržaja koji djecu približava Bogu

[PREMIJERA DJEČJE DUHOVNE PJESMICE] Nadamo se da će biti sve više sadržaja koji djecu približava Bogu

"U želji za kvalitetnijim kršćanskim sadržajem za djecu, odlučili smo snimiti pjesmu s animacijom. Na duhovnoj sceni ima, Bogu hvala, sve više i više kvalitetnih pjesama, međutim, nema sadržaja za najmlađe."

Autor
Mladi Kristofori/Laudato/F.P.
Fotograf
Mladi Kristofori
Objavljeno:
 
02.05.2022 09:49

 

"Imam prijatelja kao nitko drugi
on me voli zauvijek
i kad s neba gleda,
dalek nikad nije
jer u srcu skriven je!"

 Jako smo ponosni na našu duhovnu pjesmicu za najmlađe! Kao roditelji, našli smo se pred izazovom, puštati našem djetetu crtiće ili ne? U teoriji to nismo htjeli, no praksa se pokazala drugačijom. Ponekad je bilo potrebno zabaviti naše dijete animiranom pjesmicom. Tražili smo kvalitetan sadržaj, no nismo naišli na puno sadržaja na hrvatskom jeziku, a da je k tome i kvalitetan i zabavan. Tako smo pomislili kako bi bilo dobro da postoji nešto katoličko, animirano, zabavno za djecu. Ta je ideja bila dugo u zraku, dok nismo odlučili baciti se u realizaciju.

Najprije smo mislili: Hajdemo smisliti neku dječju pjesmicu, skupiti prijatelje kojima ide pisanje pjesama i nešto će 'izići''', no ubrzo smo shvatili da to nije tako lako! Složili smo se da nam treba majstorica za pisanje pjesama, a to je naravno Romana Bilaver! I njoj se ideja svidjela. Tada u 'ladici' nije imala ni jednu dječju pjesmu, ali rekla je da joj dademo vremena. Mislili smo, potrajat će to mjesec ili dva, ali prošao je samo dan ili dva i napravila je hit!

Uz pjesmu smo htjeli i videoanimacije, i taj posao odlično je napravio Luka Štimac. Plesnu koreografiju osmislila je Nikolina Huđin iz umjetničke udruge ''Korak''. A Mihaela i Lana Gradečak te dječji zbor ''Pavliši'' pobrinuli su se da pjesma zvuči izvrsno!

Želimo nastaviti raditi kvalitetan duhovni sadržaj za djecu. Jer kad dijete na zabavan način nauči da ga Bog voli zauvijek, da mu je blizu, da treba s drugim dijeliti, onda ga to znanje vodi kroz cijeli život.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba