[PREMIJERA SPOTA] Nova pjesma grupe Oton iz Pule

[PREMIJERA SPOTA] Nova pjesma grupe Oton iz Pule

Uoči blagdana Tijelova, 2. lipnja, na YouTube kanalu 'Nove Eve', grupa 'Oton' iz Pule predstavila je svoju autorsku pjesmu 'Darovi ljubavi', koja prikazuje i veliča svaki primljeni dar od Boga, a nadasve sv. Euharistiju. 

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
03.06.2021 08:15

 

Autorica glazbe i teksta je Ana Čuić Tanković, voditeljica grupe 'Oton' od samih početaka njezina djelovanja, kad su prije više od 16 godina počeli glazbeno slaviti sv. Mise,  klanjanja i duhovne obnove u crkvi sv. Franje u Puli. Upravo je u toj ustrajnosti i vjernoj službi nastalo i nadahnuće za pjesmu za Pretvorbu i Prikazanje, a koja će odisati novim glazbenim izričajem koji je blizak mladima. Aranžman, koji potpisuje Saša Miočić, orkestracijom i vrhunskom produkcijom podario je novi čar pjesmi koju Otonovci često sviraju za prikazanje.

Solistice su Manuela Hichri i Dijana Marić Odobašić. Obje su svoje darovane talente stavile na raspolaganje Bogu kako bi ga pjesmom svim srcem slavile.  

Spot je snimljen u ožujku 2021. na lokacijama u Puli, u crkvi sv. Franje te uz more, na Verudeli i Saccorgiani. Time su  željeli prikazati ljepotu svega stvorenog, veliki dar života i djece te to ujediniti u ovoj pjesmi. 

Uz fra Đura Vuradina, dugodišnjeg duhovnika i velike potpore grupe 'Oton', u spotu sudjeluju Veronika, Leopold, Augustin i Dominik Tanković. 

Imenom grupe daju čast bl. Otonu, čiji se posmrtni ostatci nalaze u crkvi sv. Franje, gdje pjevaju i sviraju. Grupa Oton sastavljena je od više akademskih glazbenika i zaljubljenika u Boga i glazbu, a nastupili su na mnogim koncertima, događajima i svečanostima. Posebno su zapaženi s pjesmama 'Sveti i presveti'  te 'Uskrs u srcu' na Uskrsfestu 2018. i 2019. godine.   

Velika im je želja ostvariti svoj prvi nosač zvuka sa svim autorskim pjesmama za misno slavlje za mlade. Podržite ih u tomu i pratite ih na Facebooku i Instagramu!
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba