Prvijenac mladih širokobrijeških glazbenika

Prvijenac mladih širokobrijeških glazbenika

Mladi glazbenici iz Širokog Brijega, Antonija Bilać i Vinko Kovačić, na Veliki petak premijerno su predstavili svoju prvu pjesmu naziva ''Samoća''.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Marija Jelić
Objavljeno:
 
02.05.2022 09:36

 

Na Veliki petak premijerno je predstavljena pjesma ''Samoća'' koja je objavom oduševila mnoge i izazvala lavinu reakcija. Antonija i Vinko navode kako je s razlogom pjesma izišla upravo na ovaj dan.

''Veliki Petak po nama je bio baš pravi dan za objavu pjesme koja i sama nosi naziv 'Samoća'. U pjesmi je dosta prikazana ta bol koju čovjek prolazi sam u vlastitoj samoći, upravo onako kako je i Krist na svome križu ostao sam, oslonjen jedino na Oca.'' rekao je Vinko.

Ideja za ovu pjesmu nastala je prije nekoliko godina, kada su čuli pjesmu koja dotad nije bila snimljena niti objavljena, a njima se svidjela na prvu.

''Kad smo se odlučili za snimanje, oboje smo znali da će to biti upravo ova pjesma, jer nama je na prvu bila uistinu posebna. Svidio nam se tekst i emocija koju pjesma sama po sebi nosi.'' kaže Antonija.

Scenarij videospota pjesme ''Samoća'' osmislio je glavni glumac Marko Topić u suradnji i dogovoru s Antonijom i Vinkom te Danijelom Ćavarom (''DaVinci Art Studio'') koji je zaslužan za snimanje, režiju i montažu samog spota. Videospot snimljen je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

''Spot smo zajednički osmislili, a snimili smo ga u našoj župnoj crkvi na Brijegu. Jedan dio snimljen je na stazi koja vodi do crkve. Svoj doprinos, uz glavnog glumca Marka, dali su i naši statisti'', rekla je Bilać.

Antonija i Vinko navode kako je ono glavno prikazano u spotu upravo samoća u svakom smislu te riječi, a spot je realno prikazan iako isprva djeluje pomalo teško.

''Svaki je čovjek koji ide bez Boga kroz život usamljen, nesretan i neispunjen. Spot prikazuje da čovjekovu usamljenost i razočaranost, zapravo prazninu, može ispuniti samo Bog.'' govore Antonija i Vinko.

Tekst pjesme uzet je iz prvog poglavlja Knjige Tužaljki, uglazbio ju je Jozo Mandić, a glazbeno obradio fra Marin Karačić. Za snimanje, mix i mastering zaslužan je Luka Rupčić s Radiopostaje ''Mir Međugorje'', a svoj doprinos na gitari i aranžmanu pjesme dao je Lovro Kožul.

Antonija i Vinko rano su se počeli baviti glazbom, svoj talent usavršavali su kroz glazbenu školu i glazbenu sekciju Frame Široki Brijeg kojoj su dugo godina pripadali. Naposljetku se rodila ideja o tome da otvore svoju stranicu i započnu s pjevanjem na vjenčanjima, što traje gotovo tri godine. Iako im je ovo tek prva objavljena pjesma, nadaju se da ne će ostati samo na tome.

''Planiramo se svakako nastaviti baviti glazbom, to volimo i za to živimo. Današnje društvo voli kreativnost, tako da ćemo se truditi biti kreativni u svakom pogledu.'' zaključili su Antonija i Vinko.

Njihov rad možete pratiti na Instagram stranici i YouTube kanalu.

Poveznica za pjesmu: https://www.youtube.com/watch?v=m2Wcq-fwjfw

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: