U splitskoj župi Prečistoga Srca Marijina održan humanitarni koncert u čast BDM Fatimskoj

U splitskoj župi Prečistoga Srca Marijina održan humanitarni koncert u čast BDM Fatimskoj

Pjesmu je nadopunila molitvena meditacija koju je u sredini programa predvodio fra Ante Bešlić. Fra Ante je figurativno dočarao što se događa kad molimo krunicu i okupljene potaknuo na tu pobožnost.

Autor
Prečisto Srce Marijino/Laudato/F.P.
Fotograf
Anđela Mikulić
Objavljeno:
 
15.05.2023 13:35

 

Trećeg dana priprave za proslavu nebeske zaštitnice, BDM Fatimske, u splitskoj župi Prečistoga Srca Marijina na igrališu Osnovne škole “Blatine - Škrape” u Splitu, 12. svibnja, održan je duhovni koncert. Događaj je bio humanitarnog karaktera, a organizatori koncerta sav prikupljen novac te večeri namijenili su za pomoć izgradnje nove misijske postaje u Ugandi, u biskupiji Moroto.

Bila je to večer molitve, slavljenja, pjesme i predanja Bogu. Na koncertu su nastupila poznatija imena duhovne glazbene scene u Hrvatskoj: Vanessa Mioč, fra Marin Karačić i VIS ''Chorus Angelicus'' na čelu sa Zdeslavom Kožulom. Predivnu pjesmu nadopunila je molitvena meditacija koju je u sredini programa predvodio fra Ante Bešlić. Figurativno je dočarao što se događa kad molimo krunicu te okupljene potakao na tu pobožnost. Gospodina je slavilo oko 500 ljudi dva sata koliko je trajao koncert.

Na kraju koncerta okupljenima se obratio i župni upravitelj, don Ivan Zovko, koji je zazvao Božji blagoslov i zahvalio svima na podršci ovog koncerta koji doista u nama budi ono najdbulje i duhovno nas ispunjava. Bila je to večer kad su se oblaci razmaknuli i nisu dopustili kiši da proviri, večer kada su se srca velikih i malih radovala, večer kada se zajedništvo ove župne zajednice vidjelo na djelu. Božja blizina i lica prepuna radosti, molitve i milosti bili su vidljivi plodovi ovog duhovnog koncerta. Vjerujemo kako će ovo biti početak jedne lijepe tradicije po zagovoru BDM Fatimske.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: