[VIDEO] 'Via crucis' gradskog pjevačkog zbora 'Neuma' iz Drniša

[VIDEO] 'Via crucis' gradskog pjevačkog zbora 'Neuma' iz Drniša

Gradski pjevački zbor 'Neuma' iz Drniša u svom širokom repertoaru veliku pozornost posvećuje korizmenim napjevima kojima hrvatska tradicijska baština obiluje. Poslušajte njihovu glazbenu izvedbu križnoga puta.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
screenshot/youtube
Objavljeno:
 
17.03.2021 17:28

 

Gradski pjevački zbor 'Neuma' iz Drniša u svom širokom repertoaru veliku pozornost posvećuje korizmenim napjevima kojima hrvatska tradicijska baština obiluje. Kako nažalost već drugu godinu, zbog pandemije koronavirusa, održavanje korizmenih koncerata nije dopušteno, odlučili su se za prigodni videoprogram.

Korizmeni recital (vokalna ili instrumentalna glazbena izvedba) 'Via crucis' sadrži pjesme snimljene u razdoblju od 2012. do 2020. godine. Snimane su na različitim lokacijama (crkva Gospe od Ružarija i crkva svetog Ante u Drnišu, Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu), na koncertima, ali i na zborskim probama u Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu.

Najveći dio pjesama snimljen je u crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu. Unutrašnjost crkve vidljiva je u kadrovima koji prate pjesmu 'Tužno plače' te ulomke iz korizmenog napjeva 'Puna tuge, Majka staše'. Skladnu cjelinu ovog recitala uz skladbe čini pjesnički Put križa / Via crucis (s. Marija od Presvetog Srca) uz prigodne slike križnog puta (Josip Botteri Dini).

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Molitve

Još iz rubrike: