[VIDEO] Lijepo je biti u domu Tvom

[VIDEO] Lijepo je biti u domu Tvom

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno instrumentalnim sastavom „Izidor“ snimio je novi video spot s pjesmom 'Lijepo je biti u domu Tvom'.

Autor
Augustin Markota/Laudato/D.R
Fotograf
Ured za pastoral SMN
Objavljeno:
 
31.07.2020 13:40

 

VIS Izidor redovito pjeva i svira na nedjeljnoj večernjoj misi u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu. Mogu se pohvaliti brojnim nastupima među kojima su Papafest u Solinu, Marijafest u Molvama, Hodočašće u Došašće, nastupali su na Uskrsfestu te na mnogobrojnim duhovnim obnovama i svetim misama u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i van njenih granica.

Glazba i tekst pjesme 'Lijepo je biti u domu Tvom' djelo je Mirjane Milin dok je za aranžman zaslužan Petar Radanović.

Kada se osvrnemo na novi spot, možemo reći da se njima želi vjernicima približiti svijest o duopolu Božjeg doma - kao što crkvu možemo shvatiti kao Njegov dom, a sv. misu najuži primjer Njegovog gostoprimstva. U širem smislu cijeli svijet promatramo kao Njegov dom. Iz tog promišljanja dolazi ideja o planinaru koji istražuje taj Božji dom, nepoznat mu je, nov i čudesan, promatramo Boga kao slikara koji na platnu izlijeva svoje najljepše boje. Planinar, kao i svaki čovjek ima trenutke sumnje i u mraku se ne snalazi i boji se, no, uz Kristov križ sve postaje lakše.

Na kraju spota svjedoci smo najizvrsnijeg načina slavlja Božje ljubavi u Njegovom drugom domu, svijetu - dijeliti kruh s drugim čovjekom koji na visinama svijeta traži Boga.

Ideju spota osmislio je Ivan Trpimir Lozić i upravo vokalno instrumentalni sastav 'Izidor'. Kompletna režiju, snimanje i montaža spota djelo je Ivana Trpimira Lozića, dok je spot utjelovio glumac Davor Pavić, statist Ivan Trpimir Lozić, a rekvizite je dodijelila Ivana Banović.

Lokacija snimanja spota bila je crkva sv. Andrije na Sućidru u Splitu i Mosor, a cijelu produkciju video spota i pjesme 'potpisuje' predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Prović.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: