[VIDEO] Nova pjesma grupe 'Afterlife' i Ivane Marić: 'Ti si'

[VIDEO] Nova pjesma grupe 'Afterlife' i Ivane Marić: 'Ti si'

Ideja za ovu pjesmu nastala je 2019. godine, kada su mladi iz župe Voloder prvi put sudjelovali na 'Mladifestu' u Međugorju, gdje se za vrijeme pričesti pjevala engleska inačica ove pjesme.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Afterlife
Objavljeno:
 
30.11.2021 15:18

Grupa 'Afterlife' iz župe Voloder objavila je novu pjesmu pod nazivom 'Ti si', obradu pjesmu 'Eres' / 'You are'. Pjesma je prikladna za vrijeme adventa, kada dolazi Svjetlost koja će poput vatre zapaliti ovaj naš svijet i donijeti mu mir. Upravo o toj vatri pjeva i ova pjesma.

Ideja za ovu pjesmu nastala je 2019. godine, kada su mladi iz župe Voloder prvi put sudjelovali na 'Mladifestu' u Međugorju, gdje se za vrijeme pričesti pjevala engleska inačica ove pjesme. Pjesma je svojom ljepotom i Duhom nadahnula mnoge, pa tako i Kristijana Jalšića koji ju je odmah pri povratku iz Međugorja preveo.

– Uskoro je naš zbor 'Antunova srca' počeo pjevati pjesmu u crkvi, a nastup na Voloderskoj jeseni bio je prekretnica za pjesmu. Snimka nastupa našeg zbora objavljena je na 'YouTubeu' i u grupi na 'Facebooku', gdje se nalaze crkveni glazbenici. Nedugo nakon objave videa u toj 'Facebook' grupi mnogo mi se ljudi počelo javljati za tekst i akorde pjesme. Mnogima se pjesma svidjela, pa sam tako slao tekst i akorde svima koji su me tražili i ubrzo se pjesma proširila među mladima – govori Kristijan Jalšić.

Pjesma je pogotovo postala popularna na Duhovno-duhovitim večerima kod fra Stjepana Brčine u Zagrebu, u izvedbi grupe 'Amorose', koje su također snimile pjesmu i objavile ju jučer na 'YouTube' kanalu 'Nova Eva'. 

– Pjesma je toliko posebna, baš poput vatre o kojoj pjeva, rasplamsala se i raširila među mladima. Pitali smo Ivanu za suradnju i odmah je pristala. Surađivati s njom bilo je zaista predivno i smireno iskustvo, unatoč tomu što se scenarij spota promijenio u trenutku i što smo se svi smrzli prilikom snimanja, ali ništa od toga nije bilo bitno jer su nam srca gorjela, a i grijale su nas riječi pjesme – šali se Kristijan.

– Od srca zahvaljujemo Ivani što je pristala postati dio pjesme 'Ti si' – dodaje Jalšić.

Pjesmu su snimili u suradnji s pjevačicom Ivanom Marić. Glavni vokal uz Ivanu je Ivona Bunčić, akustičnu, električnu i bas-gitaru odsvirao je Marko Javorski, koji je također obavio snimanje i produkcijski dio. Klavijature je odsvirao Kristijan Jalšić, a violinu Katarina Kutnar. Prateći je vokal Marina Matošević. 'Mix & master' pjesme napravio je Vedran Doležal iz Kutine, a jedan dio snimanja odvio se i u 'Penthouse' studiju u Zagrebu. Za vizualni dio, odnosno spot, zaslužni su Dominik Engler, Kristijan Jalšić i Gordan Matijević.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: