[VIDEO] Pjesma o Božjoj providnosti: 'Tvojom rukom vođeni'

[VIDEO] Pjesma o Božjoj providnosti: 'Tvojom rukom vođeni'

I kad mislimo da smo ostavljeni sami, On se skriva u njima (bližnjima), u nečemu uzvišenome. Sve što trebamo učiniti jest podignuti pogled.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Ured za pastoral mladih SMN
Objavljeno:
 
01.10.2020 14:25

 

VIS 'Otkrivenje' skupina je koja djeluje u župi Sv. Ivana, apostola i evanđelista, u Mostaru gdje redovito animiraju svete Mise. Na crkvenoj sceni već su 11 godina i broje sedam članova. Svoje slobodno vrijeme rado provode zajedno radeći probe, stvarajući nove pjesme, u molitvi i zajedništvu. Iza sebe imaju nekoliko objavljenih pjesama i nekoliko nastupa.

Zamisao ovog novog spota jest prenijeti ideju o Božjoj providnosti koja je ujedno i glavna tema ove pjesme.

– Bog nam se najbolje pokazuje u onome dječjemu, tako ga i u ovom slučaju možemo pronaći u igri. S povezom na očima idemo u svijet ne videći, ali sigurno osjećajući da nas vodi Bog koji se očituje u našim najbližima. I kad mislimo da smo ostavljeni sami, On se skriva u njima, u nečemu uzvišenome. Sve što trebamo učiniti jest podignuti pogled – rekao nam je idejni realizator spota, Ivan Trpimir Lozić, koji je ujedno i snimatelj, režiser i montažer novog spota Ureda za pastoral mladih SMN-a i VIS-a 'Otkrivenje'.

Od njihovih bitnijih nastupa možemo izdvojiti nastup pred Sv. Ocem Franjom u Sarajevu. Osim toga, sudjelovali su na jubilarnom 40. 'Uskrs festu' u Zagrebu; na 'Sudamja festu' u Splitu, a organizirali su i tradicionalni župni koncert: 'Evo, sve činim novo'.

– Gospodin je najveći umjetnik i naše najveće nadahnuće – kratko su nam kazali članovi vokalnoinstrumentalnog sastava iz Mostara.

U spotu su sudjelovali: Ana Mihalj, Marija Perić, Jelena Vidović, Josip Perić, Renato Perić i Darijan Glavina. Glavna uloga pripala je Tei Modrić, a sporedne: Jakovu Toliću, Stjepanu Žeravici, Ivani Banović, Kristini Banović i Marini Banović, a cjelokupnu tehničku pomoć i podršku vrijednoj ekipi pružio je Branko Lozić.

Spot se snimao u mjestu Goranci pokraj Mostara i na splitskom Zvončacu, a cijelu produkciju videospota i pjesme 'potpisuje' predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN-a i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu, dr. don Mihael Prović.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: