[VIDEO] Splitski studenti oduševili pjesmom 'Veličam te'

[VIDEO] Splitski studenti oduševili pjesmom 'Veličam te'

U kratkom razdoblju sastav se od nekoliko vokala proširio i obogatio s više pjevača i svirača i teži napretku u duhovnoj i liturgijskoj glazbi.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Ured za pastoral mladih SMN
Objavljeno:
 
25.06.2021 13:13

 

Vokalnoinstrumentalni sastav (VIS) 'Veritas aeterna' nastao je 2015. godine sa svrhom animiranja Misa za mlade u studentskoj kapelici, u domu dr. Franje Tuđman u Splitu, i djeluje pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

U kratkom razdoblju sastav se od nekoliko vokala proširio i obogatio s više pjevača i svirača i teži napretku u duhovnoj i liturgijskoj glazbi. Danas djeluje više kao zbor te broji 26 aktivnih članova.

Zbor je specifičan jer nije vezan uz župu, te su članovi studenti i radnička mladež, uglavnom iz drugih gradova (što je blagoslov, ali ponekad stvara poteškoće jer ljudi često odu svojim domovima). Njihov novi spot s pjesmom 'Veličam te' naslanja se na metaforu o slijepcu koji, dotaknut božanskom milošću, prati zvuk nebeskog zbora koji ga vodi do njegova izbavljenja.

Glazbu je osmislio (tekst: Psalam 30) Antonio Grkeš, a aranžman Hrvoje Domazet, dok su za montažu, kameru i režiju spota zaslužni Ivan Trpimir Lozić i Marin Gabelica. Na setu snimanja pomagao je i Stjepan Žeravica.

U spotu su još sudjelovali: Davor Pavić, Marin Katić, Stjepan Domazet, Josip Grgantov, Hrvoje Domazet, Antun Milinković, Ivan Trpimir Lozić, Marija Žanetić, Ana Kačić Barišić, Ira Popović, Matea Kalajžić, Marta Šalinović te članovi zbora: Ana Mihaljević, Antonio Grkeš, Doruntina Qivlaku, Petra Rapić, Ana Dobrijević, Ante Mlikota, Barbara Čarapina, Gabrijela Mateljak, Iva Rudinica, Izabela Malkoč, Duje Gale, Josip Pehar, Karla Kunac, Monika Matić, Natalija Papić, Petar Ključarić, Sara Norac Kljajo, Sara Mustapić, Stjepan Musulin, Stipe Pehar, Tea Sarić, Tomislava Silov, Antun Milinković.

Lokacije snimanja bile su Turjaci i Split, a produkciju potpisuje don Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, i Ivan Trpimir Lozić.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: