[VIDEO] VIS 'Andrijane' u suradnji s Uredom za pastoral mladih SMN-a objavio poticajnu pjesmu: 'Nebo moje duše'

[VIDEO] VIS 'Andrijane' u suradnji s Uredom za pastoral mladih SMN-a objavio poticajnu pjesmu: 'Nebo moje duše'

Ovaj spot simbolično je objavljen točno na Krštenje Gospodinovo, kao Isusov primjer kojim činom koračamo prema punini kršćanske objave.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Ured za pastoral SMN
Objavljeno:
 
11.01.2021 07:53

 

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u suradnji s Vokalno instrumentalnim sastavom 'Andrijane', snimio je novi videospot s pjesmom: 'Nebo moje duše'.

Djevojačka skupina 'Andrijane' službeno je započela s nastupima u Župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu, u rujnu 2011. Tada još uvijek bez imena, godinu dana kasnije 'demokratski' su odlučile da će se zvati 'Andrijane', po nebeskom zaštitniku župe, sv. Andriji. Nastupile su na sljedećim festivalima: Uskrs festu, Papafestu, Sudamja festu, Svjetlost dolazi. Bile su dva puta izvan granica Lijepe Naše, i to u Gradišću te u Kotoru na blagdan sv. Tripuna, gdje su animirale kompletno liturgijsko slavlje. Na oba gostovanja održale su kratke samostalne koncerte.

– Ovaj spot simbolično je objavljen točno na Krštenje Gospodinovo, kao Isusov primjer kojim činom koračamo prema punini kršćanske objave. Spasenje dolazi po fragmentima, ali ispunjava se tek u punini – pojašnjavaju nam iz Ureda za pastoral mladih SMN-a.

Tekst pjesme 'Nebo moje duše' napisao je don Ivan Čotić, dok je za glazbu zaslužan Bože Jurić-Pešić. Aranžman je djelo Alberta Limića, a ideju, režiju, snimanje i montažu spota osmislio je Marin Gabelica uz asistenciju Deana Bubića.

Skupinu je iznjedrio dječji zbor Župe sv. Andrije i redovito pjevaju u župnoj crkvi na sv. Misi u 11:30 sati. Voditelj je operni pjevač Bože Jurić Pešić, a u njegovu odsustvu, kao što je danas slučaj, trudi se zamijeniti ga don Ivan Čotić. Svjesne su da samo rad, rad i rad, uz talent od Boga darovan, donose kvalitetu. Svojom pjesmom, ponašanjem i sakramentalnim životom svjedoče vjeru u Isusa Krista.

Sadašnji su članovi vokalno-instrumentalnog sastava: Petra Petričević, Ema Bonačić, Ana Modrić, Mia Tuta, Mia Tokić, Lucija Tokić, Lucija Jukić, Josipa Merčep, Petra Raos i Katarina Tomičić, Antea Erceg, Lucija Vukoja, Maris Džajić, Valentina Kuliš, Antonija Bartulović, Ivana Alduk, Lucija Plavša i Lucija Jelić.

U spotu su sudjelovale: Ivana Alduk i Petra Petričević, a u ostalim ulogama bile su: Mia Tokić, Lucija Tokić, Lucija Vukoja i Anđela Kulušić. Glavni je glumac spota Jakov Tolić, a lokacija snimanja je Župa svetog Spasa na splitskim Mejašima i Podbablje.

Cijelu produkciju videospota i pjesme potpisuje predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN-a i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu, dr. don Mihael Prović.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba