VIS ''Izdor'' nastupio na festivalima duhovne glazbe u Solinu i Rovinju

VIS ''Izdor'' nastupio na festivalima duhovne glazbe u Solinu i Rovinju

Vokalnoinstrumentalni sastav ''Izidor'' sa splitskog Sućidra nastupao je u nedjelju 4. rujna na koncertu duhovne glazbe ''Sv. Eufemija'' u Rovinju, a dio sastava istodobno je sudjelovao na ''Papa festu'' u Solinu.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
VIS "Izidor"
Objavljeno:
 
07.09.2022 10:34

 

Kako je to opisao voditelj koncerta u Rovinju Slavko Nedić, bio je to jedinstveni slučaj u kojem jedan bend u isto vrijeme nastupa na dva različita festivala.

''Ovo je već 19. koncert u čast sv. Eufemiji, a glavni organizatori i ovoga puta bili su Vesna i Davor Terzić. Uz domaće rovinjske izvođače te goste iz Zagreba, pa čak i Njemačke, dvosatni koncert osim slavljenja Boga iznio je na površinu i naše zajedništvo utemeljeno na Bogu i u Bogu. Prije samog festivala održalo se euharistijsko slavlje za sve sudionike festivala, koje su zajedničkim snagama animirali kroz čitanje i pjesmu. Našim domaćinima još jednom zahvaljujemo na predivna dva dana, uz nadu da se vidimo na istom mjestu i sljedeće godine'', kazao je don Stipan Šurlin, župnik na splitskom Sućidru.

Na festivalu duhovne glazbe ''Papa fest'', koji je održan u nedjelju 4. rujna na Gospinu otoku u Solinu, uz sastave iz Solina, Trogira i Kaštela, nastupio je i VIS ''Izidor''. ''Papa fest'' je ove godine imao retrospektivni karakter, pa su nastupali već dobro poznati vokalnoinstrumentalni sastavi, a to su, osim ''Izidora'', ''Papa band'' iz Solina, VIS ''Sv. Lovre'' iz Trogira te splitski sastavi VIS ''Veritas Aeterna'', VIS ''Znak mira'' s Pujanki te VIS ''Signum'' iz Kaštel Lukšića.

Izvođače je pratio i live band pod vodstvom Antonija Grkeša, a svojim nastupom festival su obogatili i dječji zbor Župe Gospe od Otoka. Gost je bio mladi glazbenik Stjepan Lach. Prije samog festivala upriličeno je euharistijsko slavlje za sve sudionike festivala.

''Papa fest'', festival duhovnih šansona, održan je prvi put 1999. godine u spomen na pohod pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj i njegov susret s hrvatskom katoličkom mladeži godinu dana ranije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: