Zajednica "Nanovo rođeni" izdala prvu autorsku pjesmu "Moj me Otac čeka"

Zajednica "Nanovo rođeni" izdala prvu autorsku pjesmu "Moj me Otac čeka"

Molitvena zajednica "Nanovo Rođeni" objavila je svoju prvu pjesmu pod nazivom "Moj me Otac čeka". U nastavku pročitajte što je za Hrvatsku katoličku mrežu otkrio mladi autor pjesme Robert Kukić.

Autor
HKM/Laudato/F.P.
Fotograf
Filip Vukina/Nova Eva
Objavljeno:
 
04.06.2024 15:29

Autor pjesme i član slavljeničke službe u zajednici ''Nanovo rođeni'', Robert Kukić, otkrio nam je da je pjesma “Moj me Otac čeka” nastala tijekom ljeta 2016. godine nakon što je i on sam na jednom susretu doživio Očevu ljubav i Njegov milosni pogled. “Otkrio sam Njegov pogled koji ima prema meni kao Njegovu sinu. Nisam se mogao oteti dojmu radosti, ispunjenja i lakoće u duhu kada sam shvatio da me Bog ne gleda onako kako sam ja gledao sebe. Bog je milosrdni Otac”, posvjedočio je.

A u otkrivanju Očeve ljubavi Robertu je pomogla i zajednica u kojoj je od 2014. godine. “Upravo to iskustvo zajedništva pomoglo mi je u prihvaćanju mene takvog kakav jesam i jedino tako sam mogao primiti taj Očev pogled ljubavi prema meni”, istaknuo je.

nanovo rođeni

Otkrio nam je kako je pjesmu “Moj me Otac čeka ” napisao u dva navrata. “Veći dio pjesme napisao sam u dobi od petnaest godina spontano svirajući gitaru u sobi, a bridge pjesme, kako i sam naslov govori, ‘Moj me Otac čeka‘ napisao sam pet godina poslije razmatrajući odlomak iz Lukinog Evanđelja i pronalazeći se u mlađem sinu koji nije prepoznavao Očev pogled i ljubav koju on gaji prema njemu”, rekao nam je Robert.

nanovo rođeni

Mladi autor dodaje: “Pjesma je usko vezana i za iskustvo susreta s Kristovim milosrđem u sakramentu svete ispovijedi. Pjesma je živahna, poletna, vesela baš kao i duša nakon susreta sa živim Bogom. Obuzima ju osjećaj zahvalnosti, predanja u Očeve ruke i radosti što je iskusila bezuvjetnu ljubav Božju”.

Nadalje, nadodao je tekst pjesme dugo godina ‘stajao‘ u ladici kao jedna simpatična, ali pomalo dosadna pjesma… no kada sam napisao i drugi dio i proslijedio u grupu slavljeničke službe ‘Nanovo rođenih‘, a njihove reakcije su bile izvan mojih očekivanja. Vodstvo zajednice osjetilo da je vrijeme za snimanje pjesama, molili su da Gospodina da blagoslovi njihove želje i ‘progovori‘ im koju pjesmu bi trebali snimiti prvu. I kao odgovor na njihove molitve došla je ova pjesma, pod naslovom – ‘Moj me Otac čeka‘”.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: