Zlatna harfa Zagrebačke nadbiskupije

Zlatna harfa Zagrebačke nadbiskupije

Nakon višegodišnje pauze zbog nepovoljne zdravstvene situacije u zemlji i svijetu, Zlatna je harfa ove godine ponovo zazvonila diljem Lijepe Naše.

Autor
Zlatna harfa/Laudato/F.P.
Fotograf
Zlatna harfa
Objavljeno:
 
01.06.2023 10:42

 

Dana 27. svibnja 2023. održan je pokrajinski susret Zlatne harfe Zagrebačke nadbiskupije u bazilici svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu. Tamošnji župnik i rektor, fra Ivan Lotar, predslavio je svetu Misu u čijem su liturgijskom misnom pjevanju sudjelovala sva djeca članovi zborova koji su se prijavili za nastup na Zlatnoj harfi. Fra Ivan je djecu potaknuo na razmišljanje o važnosti sudjelovanja na svetoj Misi te ih pohvalio za predanost koju ulažu u rad i napredak svojih zborova. Nakon svete Mise uslijedio je koncert zborova koji su izveli po jednu pjesmu posvećenu sv. Nikoli Taveliću ili bl. Mariji Petković. Svi su zborovi bili veličanstveni, odlično uvježbani, pokazujući raskoš muzikalnosti, ne samo vokalne nego i instrumentalne.

Na koncertu su nastupili zborovi župa: Uznesenja Blažene Djevice Marije te sv. Nikole b. iz Stenjevca, sv. Luke Evanđelista iz Travnog, Majke Božje Lurdske, bl. Augustina Kažotića s Peščenice, Svete Obitelji, Kraljice Svete Krunice, sv. Pavla iz Retkovca te župe domaćina, sv. Antuna Padovanskog.

Nakon nastupa pokrajinska zastupnica, s. Željka Čeko, uručila je priznanja svim zborovima zahvalivši Bogu na divnom susretu, a potom djeci, potičući ih na ustrajnost i redovitost u vježbanju, voditeljima zborova, roditeljima na podršci te župniku domaćinu, fra Ivanu Lotaru, koji je sve sudionike prekrasno ugostio.

Svoju gostoljubivost domaćini su upotpunili ručkom koji su priredili za sve uzvanike. Okrijepljeni duhovno i tjelesno, mali i veliki sudionici prekrasne svečanosti tako su završili ovogodišnju Zlatnu harfu, mnogi od njih već s idejama kako će se pripremati za sljedeću.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: