Biskup Štironja primio predstavnike inicijative ''40 dana za život''

Biskup Štironja primio predstavnike inicijative ''40 dana za život''

Uskoro će u Poreču biti održan 12. nacionalni susret organizacijskih timova inicijative ''40 dana za život''.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Hrvatska za Život
Objavljeno:
 
10.11.2023 16:46

 

Uoči 12. nacionalnog susreta organizacijskih timova inicijative ''40 dana za život'', koji se ovaj vikend održava u Poreču, mons. Ivan Štironja, biskup porečko-pulski, primio je jučer Petru Milković, predsjednicu Inicijative i dopredsjednicu udruge ''Hrvatska za Život'' te Roberta Glavića, voditelja Inicijative u gradu Poreču i koordinatora za Istru i Kvarner.

U ugodnom razgovoru biskup Štironja izrazio je svoju podršku nastojanjima Inicijative zahvalivši cijelim srcem na svemu što Inicijativa i Udruga čine po pitanju zaštite života od prirodnog začeća do prirodne smrti.

Biskupu su gospođa Milković i gospodin Glavić prenijeli više o nastanku Udruge, brojnim projektima i programima koji se provode u svrhu izgradnje kulture života, te o obiteljima, majkama i djeci o kojima brinu. Biskup je izrazio posebno zanimanje za gradove koji sudjeluju u Inicijativi na području Porečko-pulske biskupije (Buzet, Labin, Poreč, Pula, Umag).

Mons. Štironja istaknuo je kako je svjestan težine apostolata za nerođene, ali je i naglasio da ništa u životu nismo postigli bez križa. U svoje molitve preporučit će sva nastojanja Inicijative i Udruge, kao i sudionike Nacionalnog susreta.

Nacionalni susret koji će se održati u Poreču, okupit će 110 sudionika iz cijele Hrvatske, a osim osvrta na proteklo razdoblje, sudionici će se osnažiti za daljnje djelovanje i za proljetnu kampanju miroljubivog bdjenja, koja počinje na Pepelnicu, 14. veljače 2024, priopćili su iz udruge "Hrvatska za Život".

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: