Blagdan presvete Euharistije i Prva pričest u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Blagdan presvete Euharistije i Prva pričest u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Vladika križevački Milan Stipić predslavio je svečanu liturgiju i podijelio sakrament Prve pričesti na blagdan presvete Euharistije.

Autor
Križevačka Eparhija/Laudato/D.B.
Fotograf
Križevačka Eparhija
Objavljeno:
 
04.06.2021 11:04

 

Na blagdan presvete Euharistije, u četvrtak 3. lipnja 2021., u katedrali Presvete Trojice u Križevcima, svečanu liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga služio je vladika križevački Milan Stipić, a tom prigodom Prvu svetu pričest primilo je četvero prvopričesnika iz župe Križevci.

U ovom svečanom i radosnom događaju s vladikom Milanom suslužili su: katedralni župnik, o. Mihajlo Simunović; kancelar, o. Vladimir Simunović; o. Roman Stupjak; o. Andrij Savyak; jeromonah, o. Mladen Mikulić i đakon Ivan Skalivskyi. Liturgiju je pjevao katedralni zbor.

Vladika Stipić propovijedao je o vrijednosti i važnosti presvete Euharistije u životu kršćanina. 'Kršćanin se hrani Euharistijom i tako sjedinjuje sa svojim Stvoriteljem, Spasiteljem i Sudcem, i zbog toga je slavljenje svete liturgije i redovito sudjelovanje vjernika na njoj važno za život svakoga kršćanina. Ozbiljan i odgovoran vjernik stavlja svetu Euharistiju na prvo mjesto u svom životu, ona mu ne može biti nešto usputno, ili sporedno ili prigodno, već sidrištem svega njegova života', istaknuo je vladika Stipić.

Čestitao je prvopričesnicima i njihovim obiteljima i zaželio im blagoslovljen i duhom bogat život u kojem će ih Isus Krist pratiti kao najbolji prijatelj, kao otac i majka, kao Bog koji ih ljubi iznad svega
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: