Bogoslovi iz Ukrajine održali koncert na Svetom Duhu

Bogoslovi iz Ukrajine održali koncert na Svetom Duhu

U nedjelju 25. lipnja bogoslovi iz bogoslovnog sjemeništa Svetoga Duha iz Lavova (Ukrajina) došli su na tjedan dana u Hrvatsku te su bili na svetoj Misi u 19 sati u bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. 

Autor
Bazilika sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu/Laudato/F.P.
Fotograf
Bazilika sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu
Objavljeno:
 
27.06.2023 09:47

 

Svetu Misu predslavio je križevački vladika, mons. Milan Stipić, a liturgijsko pjevanje predvodio je vokalni ansambl "Collegium Seraphicum" koji se pri bazilici okuplja osobito njegujući gregorijansko pjevanje. Vladika je istaknuo važnost prihvaćanja Božje ljubavi i milosrđa te svjedočenja vlastite vjere u svim okolnostima.
Ukrajinski bogoslovi, posjećuju u pratnji svoga vicerektora, oca Mihajla Lesiva, našu domovinu, dolazeći iz strahote rata, a na ukrajinskom jeziku otpjevali su pričesnu i završnu pjesmu. 
Njihov je puhački orkestar nakon svete Mise izveo impresivan prigodni koncert uz niz ukrajinskih skladbi, a "Moja domovina" koju su izveli kao točku iznenađenja, mnogima je izmamila suzu na oko te podsjetila na važnost zahvalnosti na slobodnoj i suverenoj domovini.

Druženje su nastavili u samostanskom blagovalištu. U nadi ponovnog susreta ukrajinski narod i bogoslove i njihov put preporučujemo u vaše molitve. 

Cijeli koncert poslušajte na YouTube kanalu bazilike.
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: