Božićni koncert na splitskim Brdima

Božićni koncert na splitskim Brdima

Župa Materinstva Blažene Djevice Marije sa splitskih Brda organizirala je već tradicionalni božićni koncert na blagdan sv. Ivana apostola i evanđelista, 27. prosinca, u župnoj crkvi posvećenoj tom apostolu.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
28.12.2022 10:21

 

Na koncertu je nastupio Župni mješoviti zbor s Brda uz župne zborove susjednih župa: župe sv. Mateja s Ravnih Njiva i župe sv. Luke s Kocunara.

Budući da je apostol Ivan ostavio oca i pošao za Isusom, koncert je bio ''pjevana molitva za hrabrost slijediti Kristov poziv, za vjernost Gospodinu poput apostola Ivana i da se našoj i Božjoj Majci Mariji obraćamo s više ljubavi i pouzdanja''.

Prvi su nastupili Pivači evanđelisti koji su nastali kao spoj župa sv. Mateja i Materinstva BDM s ciljem promicanja i očuvanja bogate pučke tradicije s područja Dalmacije i Hrvatske s voditeljem Ljubom Jermelićem.

Nakon njih nastupili su pjevači s Kocunara iz župe svetog Luke. Sveti Luka bio je pratitelj i učenik svetoga Pavla. Može ga se nazvati i evanđelistom Isusova djetinjstva jer donosi najviše detalja s početka Isusova života. Započinje svoje pisanje prinošenjem žrtve u Hramu – pa mu je simbol krilati bik.

Posljednji su nastupili domaćini i slavljenici – zbor crkve sv. Ivana. Ivan je bio učenik kojeg je Isus najviše ljubio. Najviši izraz povjerenja u ljubljenog apostola Isus je iskazao kad mu je s križa povjerio svoju Majku. Sv. Ivan dao je i najdivniju definiciju Boga: ''Bog je ljubav!''

Koncert je završio zajedničkom pjesmom, jednom od najstarijih hrvatskih božićnih pjesama ''Narodi nam se''. Župa s Brda pripremila je prigodni domjenak u velikoj dvorani. Svima su zaželjeli sretan Božić, a onima koji nose ime apostola Ivana sretan i blagoslovljen imendan.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: