Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježio Sedmi svjetski dan siromaha

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježio Sedmi svjetski dan siromaha

Povodom Sedmog svjetskog dana siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije je u ponedjeljak 20. studenoga podijelio prigodne darove korisnicima pučke kuhinje sestara Misionarki ljubavi u Jukićevoj, Zagreb.

Autor
Caritas Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/F.P.
Fotograf
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
20.11.2023 18:37

 

U duhu Papine poruke za Sedmi svjetski dan siromaha, koji je obilježen u nedjelju 19. studenoga pod sloganom ''Ne okreći lica od siromaha'', zaposlenici i volonteri Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, sestre Misionarke ljubavi i njihovi volonteri ponovno su posvjedočili svoju ljubav, blizinu i solidarnost sa siromasima. Za svakog od stodvadeset korisnika pučke kuhinje u Jukićevoj Caritas je pripremio i podijelio prigodne pakete s higijenskim proizvodima.

Susrećući se tijekom cijele godine s brojnim licima siromaštva, Caritas zajedno s dobročiniteljima i volonterima svakodnevno nastoji pružiti konkretne odgovore na potrebe siromašnih i obespravljenih.

''Svjesni sve većih potreba i izazova, zahvaljujemo Bogu za uključenost brojnih volontera, kako u župnim caritasima tako i pri nadbiskupijskom Caritasu, koji se predano posvećuju i pomažu potrebnima pri tom se ne ograničavajući samo na pružanje materijalne pomoći, nego slušaju, razgovaraju, pokušavaju razumjeti situaciju i njezine uzroke, kako bi dali odgovarajući savjet i ispravne preporuke, kako nas poziva i Sv. Otac u Poruci za Sedmi svjetski dan siromaha. Pozivamo nadležne institucije te srodne pomažuće organizacije na snažnije zajedništvo i suradnju u brizi za siromašne kako bi svatko u skladu s primljenim darom i poslanjem uložio još više truda da ljubav urodi plodom i da budu blizu svakom siromahu'', istaknula je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa u prigodnom susretu s korisnicima u Jukićevoj.

Caritas zahvaljuje i dobročiniteljima koji svoja materijalna i financijska dobra preko Caritasa stavljaju na raspolaganje siromašnima i potrebnima.

Obilježavajući Sedmi svjetski dan siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je i proširene kapacitete prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu koje je u nedjelju 12. studenoga blagoslovio zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: