Caritasove ljetne razglednice iz Brezovice

Caritasove ljetne razglednice iz Brezovice

U okviru cjelovite skrbi za dobrobit svakog korisnika, Caritas svake godine organizira slavlja sakramenata Krštenja, Prve pričesti i Potvrde

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
01.09.2020 10:51

Ovoga ljeta u Brezovici je izostao dolazak volontera iz inozemstva, ali nisu i njihovi darovi. Domaći volonteri održali su online radionice, a dobri susjedi iz udruge 'Humanity First Hrvatska' iznova daruju. Skupina korisnika iz Kuće bl. Alojzija Stepinca osvježenje u vrućim ljetnim danima potražila je i našla na Žumberku, javlja Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

 

Duhovna skrb

U okviru cjelovite skrbi za dobrobit svakog korisnika, među ostalim duhovnim sadržajima, Caritas svake godine, u suradnji sa župnicima i vjeroučiteljima, organizira slavlja sakramenata Krštenja, Prve pričesti i Potvrde. 

– Krajem lipnja, sve nas je razveselila Prva pričest našeg Roka. U pratnji je bila naša teta Marina (zaposlenica), koja je ujedno i njegova krsna kuma, a na povratku iz crkve sv. Kvirina na Pantovčaku, gdje je Roko primio Prvu pričest, dočekali smo ih svečanim ručkom, velikom tortom i čestitkama – prisjeća se Ana Klarić, stručna voditeljica Kuće. 

Svoju Prvu svetu pričest Roko je primio od vlč. Vladimira Kerečenija, upravitelja Župe sv. Kvirina.

 

Strani i domaći volonteri

U suradnji s volonterima iz udruge 'Kolajna ljubavi', tijekom mjeseca kolovoza održane su online radionice na teme: 'Budi mi uzor', 'Budi dobar primjer' i  'Volontiranje i aktivizam'.

Volonteri koji već dugi niz godina, posredstvom međunarodne organizacije 'Internationale Bauworde', tijekom ljeta dolaze u Kuću 'Bl. Alojzije Stepinac', ove godine nisu došli zbog epidemioloških mjera, objašnjava Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće, te dodaje da, kad nekog nosite u srcu, daljina nije prepreka da se izrazi ljubav. Volonter Casper iz Nizozemske poslao im je komplet glazbenih instrumenata kako bi razveselio korisnike. U donaciji se našlo: ksilofona, klavijatura, kastanjeta, tamburina i drugih instrumenata, a nije nedostajalo ni igračaka i školskog pribora. 

Paket im je poslala i prošlogodišnja IBO volonterka Lieve iz Belgije. Unutra su bile rukavice i igračke, a Lieve im se pohvalila da se, nadahnuta volontiranjem kod nas, prekvalificirala i počela raditi s djecom s teškoćama, a iskustvo rada s našom djecom bio joj je dobar edukativni temelj.

Donacijom ih je razveselila i bivša volonterka Marina Bosankić, poslavši sladolede za sve korisnike i bazen u kojem korisnici nađu osvježenje u vruće dane. Jedan im je bazen poslala i naša stalna prijateljica i pratiteljica Slavica.

– Hvala svima koji misle na nas! – poručuju iz Caritasa.

 

Odmor na Žumberku

U mjestu Kalje na Žumberku, u Kući za odmor zagrebačkog Caritasa, od 13. do 17. srpnja te od 3. do 7. kolovoza boravila je skupina od 12 korisnika iz Kuće 'Bl. Alojzije Stepinac', u pratnji odgajatelja. Program boravka bio im je ispunjen šetnjama, društvenim igrama, zajedničkim kreativnim radionicama i roštiljanjem.

 

Potrebe i donacije

Prijatelji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije iz Humanitarne udruge 'Humanity First Hrvatska' dali su još jednu vrijednu donaciju Caritasovim korisnicima! Povodom Kurban-bajrama, donaciju od 30 kg mesa 4. kolovoza predao je Kući 'Bl. Alojzije Stepinac' gosp. Sead Mulabegović, zamjenik predsjednika HF Hrvatska.

Predstavnici tvrtke Exelisso d.o.o. i tvrtke Q donijeli su 6. kolovoza vrijednu donaciju rukavica, maski i dezinfekcijskih sredstava neophodnih za njegu korisnika Kuće 'Bl. Alojzije Stepinac'. 

Njihova donacija odgovor je na apel/molbu koju je vodstvo Kuće uputilo javnosti zbog njihove nestašice na tržištu. Svi koji žele donirati rukavice, maske i dezinfekcijska sredstva za Brezovicu, mogu to učiniti osobno na adresi Brezovička cesta 98 ili na adresi Uprave CZN u Babonićevoj 121 u Zagrebu.

Dragi bivši volonter Luciano iz Italije, njihov darovatelj i nadasve prijatelj, Brezovčanima je omogućio da ovo ljeto sačuvaju 'hladne glave', zahvaljujući donaciji od tri tisuća eura za kupnju i ugradnju klima-uređaja.

Uz njegovu donaciju, novčana sredstva za jedan klima-uređaj darovala je Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' PO Trešnjevka jug iz Zagreba; a za jedan i obitelji Koprivnjak, čiji sin pohađa boravak u ovoj Caritasovoj kući. 

Donator ugradnje svih darovanih klima-uređaja u Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici je tvrtka ETT d.o.o. iz Zagreba, koja besplatno odrađuje njihovu montažu.

Svima koji Caritasov rad podupiru donacijama u novcu i naravi, volonterskim radom, ili postom i molitvom, Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvalio je u ime potrebitih.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: