Djeca iz Ukrajine ljetovala u Hrvatskoj

Djeca iz Ukrajine ljetovala u Hrvatskoj

26 djece zajedno s volonterima iz Ukrajine od 29. kolovoza do 5. rujna ljetovalo u turističkom naselju Zaton kod Zadra.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Križevačka eparhija
Objavljeno:
 
06.09.2023 08:25

 

Zajedničkom suradnjom Križevačke eparhije i njezina Caritasa pod ravnanjem ravnatelja, o. Nenada Krajačića te Sirotišta sv. Nikole iz Lavova, ukupno je 26 djece zajedno s volonterima iz Ukrajine od 29. kolovoza do 5. rujna ljetovalo u turističkom naselju Zaton kod Zadra.

Ljetovanje su prilozima potpomogli Hrvatski Caritas kao i župe Slavonskog Broda, dok je Caritas Križevačke eparhije zajedno s Udrugom ''Dobro dobrim – DoDo'' iz Velike Gorice pribavio sve što je djeci bilo potrebno za ljetovanje kao i školske torbe s priborom za  početak nove školske godine.

U utorak, 5. rujna, djeca i volonteri sudjelovali su na ''Posca radionici'' u Križevcima, što im je omogućio dobrovoljni prilog i rad firme Eurotrade d.o.o. iz Stupnika. Poslije radionice djeca su se susrela s djecom, štićenicima Dječjeg paviljona ''Sv. Marko Križevčanin'' koji vodi Križevačka eparhija, te su svi zajedno sudjelovali na zahvalnoj liturgiji koju je u katedrali Presvete Trojice služio križevački vladika Milan Stipić.

Među djecom iz sirotišta sv. Nikole u Lavovu ima i ratne siročadi iz Lavova i Harkiva, izvijestila je Križevačka eparhija.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: