[FOTO] Nadbiskup Barišić krstio peto dijete u obitelji Ercegović

[FOTO] Nadbiskup Barišić krstio peto dijete u obitelji Ercegović

Milena i Boris Ercegović uz dvomjesečnu Anicu imaju još jednu kćer i tri sina: Karmen (10), Marko (9), Toni (4) i Matej (1).

Autor
IKA/Laudato/M.D.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
24.01.2021 17:54

 

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predslavio je, u Nedjelju Božje riječi, u župnoj crkvi svetoga Ante i Gospe od Snijega, misno slavlje tijekom kojega je krstio malenu Anicu, peto dijete u obitelji Ercegović, izvijestila je IKA.

Milena i Boris Ercegović uz dvomjesečnu Anicu imaju još jednu kćer i tri sina: Karmen (10), Marko (9), Toni (4) i Matej (1). U koncelebraciji su bili: župnik, don Ljubo Pavić i don Nikola Šakić, a pjevanje je predvodio župni zbor.

Nadbiskup Barišić u propovijedi je govorio o Božjoj riječi, o slušanju i naviještanju Božje riječi, na koje je pozvan svaki krštenik/ica.

– Čovjek je biće riječi i bez riječi ne može živjeti. Što nam znači bogata trpeza jela ako nemamo topline riječi? Znamo da ne živi čovjek samo o kruhu i piću, nego od svake riječi koja izlazi iz Božjih usta – kazao je nadbiskup podsjetivši na važnost i težinu riječi naših roditelja, oca i majke, koje su nam donosile i nose ohrabrenje, pohvalu i poticaj. Oni su nas naučili četirima čarobnim riječima: 'molim', 'hvala', 'izvoli' i 'oprosti' – kazao je biskup.

Mons. Barišić podsjetio je kako je papa Franjo u rujnu 2019. godine Treću nedjelju kroz godinu proglasio kao Nedjelju Božje riječi. U tom se svjetlu osvrnuo na prvo biblijsko čitanje, naglasivši da unatoč tomu što je prorok Jona htio pobjeći Božjoj riječi, odnosno Božjem pozivu da ide propovijedati obraćenje u Ninivu, prihvatio ga je, i tada se događa obraćenje.

– Bog nije mogao za nas više učiniti nego što je učinio u svom Sinu, Isusu Kristu. Približio nam se. Obraćenje je riječ koja treba doći do našega uha i srca. Pitamo se od čega se trebam obratiti i prema čemu, komu? Trebamo se obratiti od svoga ega prema Gospodinu – poručio je biskup Barišić.

Prigodom krštenja djeteta u obitelji s četvero i više djece, nadbiskup Barišić upućuje obitelji čestitku, prigodnu knjigu s osobnom posvetom, kao i novčani dar.

U 2020. godini na taj način darovano je obiteljima 344 000 kuna. Darivanje obitelji s brojnom djecom započeto je 2002. godine. Splitsko-makarska nadbiskupija na taj način iskazuje svoju blizinu obiteljima koje su otvorene daru života te želi ohrabriti sve da se otvore daru novoga života.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: