Godišnje obiteljsko hodočašće zahvale volontera Marijinih obroka

Godišnje obiteljsko hodočašće zahvale volontera Marijinih obroka

Vrijeme milosti: susret Marijinih obroka od 6. do 8. listopada 2023. na Godišnjem obiteljskom hodočašću zahvale.

Autor
Marijini obroci Hrvatska/Laudato/F.P.
Fotograf
Marijini obroci
Objavljeno:
 
17.10.2023 11:01

 

Obitelj Marijinih obroka okupila je početkom listopada prijatelje i podupiratelje na svom šestom službenom godišnjem hodočašću zahvalnosti u Međugorju, marijanskom svetištu u Bosni i Hercegovini. Pokrenuo ga je Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač međunarodnog projekta Mary's Meals i globalni izvršni direktor, i njegova supruga Julie, hodočašće je izvrsna prilika za volontere, zaposlenike, suradnike i prijatelje pokreta da se ujedine u molitvi i promišljanju.

Domaćini, Marijini obroci Međugorje, osmislili su događaj kako bi okupili i nadahnuli brojne članove rastuće globalne obitelji. Tijekom godina sudionici su dolazili iz mnogih zemalja, uključujući posjetitelje iz Hrvatske, Češke, Haitija, Indije, Irske, Kenije, Liberije, Malavija, Španjolske, Slovačke, Južnog Sudana, Ujedinjenog Kraljevstva, Zambije i Zimbabvea, što ukazuje na široku bazu podrške dobrotvornoj organizaciji i njezinim uspješnim programima. Ove godine Marijini obroci Međugorje s veseljem su ugostili više od 160 hodočasnika.

Molitva je bila u središtu trodnevnog druženja, odražavajući Marijine obroke kao plod Međugorja. Također je bila prilika za uspon na Brdo ukazanja i Križevac, molitvu krunice te okupljanje na Misi i klanjanju Presvetom Sakramentu. Svetu Misu za Marijine obroke tijekom hodočašća služio je nadbiskup Aldo Cavalli u crkvi svetog Jakova, a hodočasnici su bili pozvani primiti poseban blagoslov za sve članove međunarodne obitelji Marijinih obroka.

Magnus je objasnio glavnu svrhu okupljanja: ''Bez molitve ne bi bilo Marijinih obroka. Zato je ovo godišnje hodočašće toliko važno – okupljamo se kako bismo zajedno zahvalili za dar Marijinih obroka i prikazali sve zagovore u ime cijele obitelji Marijinih obroka. Tako idemo naprijed s povjerenjem u Božju providnost.''

Osim hodočasnika koji su izravno nazočili ovom susretu, veliki broj sudionika pratio je događaj putem interneta i pridružio se mnogima širom svijeta u molitvi.

Marijini obroci dio su globalnog pokreta Mary’s Meals, koji trenutačno osigurava hranjive dnevne obroke za 2,4 milijuna djece u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta. Dovoljno je samo 22 € za prehranu jednog djeteta tijekom cijele školske godine. Više o Marijinim obrocima pročitajte na internetskoj stranici te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Donirati možete na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci

IBAN: HR7923600001102102666

Ako želite saznati više o radu Marijinih obroka, javite se putem elektroničke pošte na info@marysmeals.hr ili pozivom na broj 01 5509 250.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: