Hod Franjevačke mladeži – 2. dan

Hod Franjevačke mladeži – 2. dan

Framaši iz Zagrebačkog područnog bratstva okupili su se u nedjelju 24. srpnja u Koprivnici te u ponedjeljak 25. srpnja započeli su svoj hod.

Autor
Laura Lazić; Frama Zagreb - Sveti Duh i Rafaela Jakobović; Frama Požega/Laudato/F.P.
Fotograf
Martina Anđić/Frama
Objavljeno:
 
26.07.2022 08:30

 

Ove su se nedjelje framaši iz Zagrebačkog područnog bratstva okupili u Koprivnici. Nakon uvodnog prvog dana, danas, 25. srpnja, započeli su svoj hod. Pješačili su do Novigrada Podravskog, a cilj im je dopješačiti do Kloštra Ivanića. 

Na putu prema Novigradu Podravskom stali su u Koprivničkim Bregima, gdje su izmolili Jutarnju molitvu časoslova i kratko se odmorili.

Prolazeći selima, pjevali su i svirali svjedočeći Kristovu ljubav i Radosnu vijest. 

U ostatku dana framaše je čekao pun raspored. Poslije ručka slušali su duhovni nagovor fra Vjerana Lazića, nakon kojeg je slijedila sveta Misa i klanjanje koje animiraju framaši. Potom će (se potruditi) spavati, jer sutra ih čeka naporan dan – pješačenje do Bjelovara.

Framaši iz Osječkog područnog bratstva krenuli su  jutros prema Đakovu, na molitvenu stanku stali su u Viškovcima gdje su se i okrijepili, u Đakovo su stigli oko 12:30 sati, gdje su odmah imali i ručak, a svetu Misu slavili su u 18:30 sati u đakovačkoj katedrali.

Dalmatinska bratstva danas su hodočastila od Prugova do Leselice.
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: