HPB širi poslovanje u Dalmaciji

HPB širi poslovanje u Dalmaciji

U Zadru je otvoren novi regionalni centar za gospodarstvo i poslovnica.

Autor
HPB/Laudato/F.P.
Fotograf
HPB
Objavljeno:
 
18.06.2021 16:05

 

Hrvatska poštanska banka 17. lipnja 2021. u Zadru je svečano otvorila poslovnicu i Regionalni centar za gospodarstvo na novoj adresi: Put Murvice 12D, kako bi građanima, poduzetnicima i lokalnoj upravi bila još pristupačnija, uz bržu uslugu i kvalitetniju podršku. Na području Regionalnog centra Dalmacija, sjever, kojemu pripadaju Zadarska, Ličko-senjska i Šibensko-kninska županija, Hrvatskoj poštanskoj banci povjerenje je iskazalo više od 60 tisuća klijenata.

Kao i u cijeloj Hrvatskoj, HPB i na ovom području ima najveću mrežu bankarskih usluga. Od ukupno 58 vlastitih poslovnica, 9 je u ovoj regiji, a od 1000 poštanskih ureda u koje je uvedena ponuda Banke u sklopu strateškog partnerstva s Hrvatskom poštom, 120 lokacija je na području spomenute tri županije, što je iznimno značajno za mala mjesta i otoke.

– Vjerujem da HPB nije samo veliki broj poslovnica i da nismo samo najrasprostranjenija mreža bankarskih usluga u Hrvatskoj, zahvaljujući prisutnosti u mreži poštanskih ureda, nego da smo pored toga i najbitnije: velika podrška ostvarenju vaših obiteljskih i životnih ciljeva, realizaciji vaših manjih i većih investicijskih projekata te pouzdan partner u razvoju vašeg poslovanja. HPB je tu da podrži realizaciju vaših planova i, kao što naša misija kaže, tu smo da 'Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj', pogotovo sada, naglasio je na svečanom otvorenju predsjednik Uprave HPB-a – Marko Badurina.

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, dioničko društvo

Badurina očekuje da su neki od značajnijih izazova svakodnevice s kojima se susrećemo posljednjih godinu i pol ipak iza nas, što HPB-u omogućava fokus na zadatak 'biti brži i dostupniji u sljedećem razdoblju, još više na raspolaganju klijentima koji nas trebaju'. U regiji Dalmacija, sjever, HPB bilježi stalni rast broja klijenata u svim segmentima, a nakon uspješnog pripajanja Jadranske banke prije dvije godine svoju je poziciju dodatno osnažila.

HPB je u ovom dijelu Dalmacije financirala projekte kapitalne infrastrukture te je iznimno aktivna u programima subvencioniranih turističkih kredita, dodjele državnih potpora poduzetnicima pogođenima pandemijom, kao i posebnim poslovnim suradnjama u kojima županije omogućavaju subvencionirane kamate za malo gospodarstvo, obrtnike te poduzetništvo mladih, žena i početnika. Banka postiže sve bolje rezultate s APN stambenim kreditima za koje je i ove godine ponudila najniže kamatne stope te je spremna za aktivnu ulogu i u predstojećoj izgradnji POS stanova.

– Veselimo se novim zajedničkim projektima i sve većoj prepoznatljivosti HPB-a kao poželjnog financijskog partnera u cijeloj našoj regiji – kazala je Kristina Špika-Jović, direktorica Regionalnog centra za gospodarstvo za regiju Dalmacija, sjever.

Povodom svečanog otvorenja u Zadru, direktorica Regionalnog centra za stanovništvo Dalmacija, sjever, Katarina Grabovac, uručila je donaciju vrijednu 40 000 kuna za sanaciju ambulante u Ninu ravnateljici Doma zdravlja Zadarske županije, Renati Bek. HPB u 2021. obilježava 30 godina poslovanja i 15 godina rada u Zadru te svojim poslovanjem i projektima učvršćuje povjerenje svojih 600 000 klijenata diljem Hrvatske, a društveno odgovornim aktivnostima nastoji što više doprinositi zajednici i njezinu napretku.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: