Hrvatski Caritas pomogao brojnim obiteljima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Hrvatski Caritas pomogao brojnim obiteljima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Iz programa ''Za 1000 radosti'' pružena pomoć 30 obitelji.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Hrvatski Caritas
Objavljeno:
 
19.07.2024 16:04

 

Usmjerivši dosad prikupljena novčana sredstva Caritasovoj mreži za potrebe najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj iz nacionalnog programa Hrvatskog Caritasa ''Za 1000 radosti'' koji se ove godine vodi pod sloganom ''Na strani dobra'', Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije na svojemu području pružio je pomoć 30 obitelji, obuhvativši sveukupno 111 osoba, piše IKA.

Dvanaestero socijalno i zdravstveno ugroženih obitelji s područja Splitsko-makarske nadbiskupije primilo je financijsku pomoć za podmirenje troškova stanarine dok je šestero obitelji zatražilo pomoć za plaćanje troškova električne energije. U svrhu podmirenja troškova adaptacije prostora pomoć je pružena dvjema obiteljima, a dvjema obiteljima u skladu s njihovim potrebama nabavljene su perilice rublja. Petero obitelji na području Splitsko-makarske nadbiskupije zaprimilo je pomoć u zdravstvene svrhe; za  plaćanje troškova liječničkih pregleda i nabavke lijekova, a dvjema obiteljima u potrebi pomoć je pružena za podmirenje osnovnih životnih potreba. Samohranom ocu dvaju srednjoškolaca Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije nabavio je školsku opremu i odjeću kako bi obitelji olakšali pripremu za školu.

Sredstva u programu ''Za 1000 radosti'' Hrvatski Caritas prikuplja tijekom cijele godine, a više informacija o sudjelovanju moguće je pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog Caritasa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: