Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu s. Zdravke Milić u Šibeniku

Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu s. Zdravke Milić u Šibeniku

Izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu, akademske slikarice iz Splita s. Zdravke Milić, otvorena je u prostorima Interpretacijskog centra katedrale svetog Jakova „Civitas sacra“ u ponedjeljak, 31. srpnja 2023. godine.

Autor
Nacionalno svetište sv. Josipa Karlovac/Laudato/F.P.
Fotograf
Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu
Objavljeno:
 
01.08.2023 07:53

 

Izložbu je u prisutnosti autorice otvorio mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije. Prigodnu riječi tom je prigodom održao Stanko Špoljarić, likovni kritičar i s. Blaga Bunčuga, milosrdnica. U glazbenom dijelu nastupio je Zbor sestara milosrdnica provincije Navještenja Gospodnjega iz Splita pod ravnanjem s. Mirte Škopljanac Mačina, a program je vodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu koji je i organizator Izložbe.

O autorici

Sestra Zdravka Spomenka Milić članica je Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, Provincije Naviještenja Gospodinova – Split. Rođena je 1. studenog 1971. godine. Osnovno školovanje i školu likovnih umjetnosti završava u Splitu, a 2000. godine diplomirala je slikarstvo na Accademia delle Belle Arti u Rimu u klasi prof. Itala Palumba Scelze. Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika od 2001. godine. Živi i radi u Splitu. Od 2001. imala je velik broj nacionalnih i međunarodnih izložbi, te je u tom vremenu realizirala velik broj mozaika, vitraja, tabernakula, oltara, ambona i drugih elemenata liturgijskog prostora u mnogim crkvama u Hrvatskoj i inozemstvu.

O projektu

„Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ projekt je godišnjih ciklusa izložbi na temu svetaca i blaženika koji je nastao, prije 15 godina, kao plod suradnje Udruge „Dr. Stjepan Kranjčić“, na čelu s dr. sc. Tanjom Baran i Galerije Laudato. Od 2019. godine organizator izložbe je Galerija „Martin Borković“ Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, odnosno rektor svetišta mons. Antun Sente, a suorganizator Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: