Hrvatsko nadzemlje održalo rođendanski susret pod nazivom "Samoubojstvo"

Hrvatsko nadzemlje održalo rođendanski susret pod nazivom "Samoubojstvo"

U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja na temu samoubojstva. Gost predavač bio je župnik Župe Presvetog Srca Isusova i povjerenik za mlade, don Ivan Terze.

Autor
Hrvatsko nadzemlje/Laudato/F.P.
Fotograf
Hrvatsko nadzemlje
Objavljeno:
 
21.03.2024 09:08

 

Na početku samog susreta napravio je uvod u ovu tešku i ozbiljnu temu ističući da je teško imati pravu sliku o tome što je samoubojstvo sve dok se navedeni čin ne dogodi u našoj bližoj okolini. Samoubojstvo je čin koji se veže uz nešto osobno i intimno. Kako bi publika što bolje razumjela ovu tešku i ozbiljnu temu, don Ivan Terze na susret je pozvao doktoricu medicine te specijalisticu i magistricu javnoga zdravstva Ivanu Bočinu.

Dr. Bočina voditeljica je Odjela za epidemiologiju i prevenciju ozljeda, a na susretu Hrvatskoga nadzemlja mladima je objasnila da je samoubojstvo najužasniji čin nasilja nad samim sobom. Ovakav čin ostavlja velik i snažan trag na cijeloj zajednici. Jedan od vodećih uzroka prijevremene smrti u svijetu. Čin samoubojstva smatra se tabu-temom koja je jako neugodna i teška, naglasila je doktorica Bočina.

Susret je glazbeno animirao VIS ''Gloria'' s Kmana, a Hrvatsko nadzemlje potpisuje dramske uratke, točnije dva filma i jedan skeč koji su prikazani na susretu. Sljedeći susret Hrvatskoga nadzemlja održat će se 17. travnja pod naslovom ''Seks na eks'', a gost predavač bit će don David Leskovar.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: