Korak bliže proglašenju blaženim kardinala Kuharića

Korak bliže proglašenju blaženim kardinala Kuharića

 Lijepe vijesti stižu s Kaptola. 

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
01.06.2024 10:19

 

Prigodom proslave zaštitnice grada Zagreba, Majke Božje od Kamenitih vrata, u petak 31. svibnja, na Trgu ispred zagrebačke katedrale, u svom pozdravnom govoru, zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša, objavio je kako je napravljen još jedan korak prema mogućoj beatifikaciji sluge Božjeg Franje Kuharića. 

Danas, na proslavi svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, čijoj je zaštiti prije trideset tri godine kardinal Franjo Kuharić povjerio grad Zagreb, imam čast i zadovoljstvo priopćiti vam radosnu vijest. Nakon što smo zatražili od Dikasterija za kauze svetaca informacije o tome postoji li bilo kakva prepreka od strane Svete Stolice za proces beatifikacije i kanonizacije kardinala Franje Kuharića, spomenuti Dikasterij nam je ovih dana odgovorio da nakon poduzetih izvida s obzirom na Svetu Stolicu nema nikakvih prepreka za pokretanje kauze za beatifikaciju i kanonizaciju Sluge Božjega kardinala Franje Kuharića.

Više o životu omiljenog kardinala, zagrebačkog nadbiskupa od 1970. do 1997. možete saznati OVDJE

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: