Križni put na Črnomerečkom potoku

Križni put na Črnomerečkom potoku

Na Četvrtu korizmenu nedjelju (Laetare), 10. ožujka s početkom u 15 sati, održan je križni put na Črnomerečkoj šetnici uz istoimeni potok.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Vlado Badrov
Objavljeno:
 
11.03.2024 15:17

 

Ovim križnim putem povezane su dvije župe koje vode franjevci konventualci u Zagrebu: Sv. Antun Padovanski na Svetom Duhu (uz kvart Mikuliće) i Sv. Maksimilijan Kolbe na Bijeniku.

"Želja nam je pokazati sinergiju koja vlada među dvjema župama, javno posvjedočiti svoju vjeru i moliti za sve u potrebi. Črnomerečki potok oduvijek je bio žila kucavica ovoga dijela Zagreba te je dugo jamčio i samu egzistenciju svojih stanovnika. Danas je potok omiljeno odredište naših susjeda, stanovnika Črnomerca, Bijenika, Mikulića i Šestina, napose mladih, rekreativaca i ljubitelja životinja koji ovdje nalaze oazu mira i ljekovit bijeg od buke i dodir s prirodom", istaknuo je župnik, fra Ivan M. Lotar.

U organizaciji su, uz fratre i redovnice, sudjelovali članovi župnih pastoralnih vijeća, zborovi, lektori, mladi i djeca svih župnih zajednica obiju župa.

Na molitvu su bili pozvani svi potrebiti molitve i susreta u zajedništvu s Kristom Raspetim; molilo se za dvije župe koje potok spaja, za grad Zagreb, našu domovinu i potrebe cijeloga svijeta.

"Odabrali smo moliti 'Križni put s Kristom Raspetim i bl. Alojzijem Stepincem' zbog činjenice da smo, uz Krašić i našu prvostolnicu, jedina crkva/bazilika koja čuva Stepinčeve relikvije prvoga reda. Zato smo smatrali kako dolikuje da i Stepinac hoda s nama i da molimo upravo tekst križnoga puta koji je nastao u Krašiću. S obzirom na odaziv od gotovo 1000 osoba za prvu godinu, vjerujemo kako će ovo postati lijepa korizmena tradicija", rekao je fra Ivan.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: