Krunica – najjače oružje Hrvatske

Krunica – najjače oružje Hrvatske

Ovaj vikend obilježila se zajednička molitva krunice Blažene Djevice Marije, koju je molilo nekoliko stotina muškaraca na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. 

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
07.11.2022 09:25

 

Poznato je kako je u hrvatskom narodu najjače oružje i za vrijeme Domovinskoga rata bila krunica u rukama. Zašto nam je to toliko bitno? Što nama katolicima predstavlja molitva krunice?

Odgovor smo mogli vidjeti ove subote na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, gdje se okupilo nekoliko stotina muškaraca koji su molili za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce, da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu te za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.

Sve su to razlozi zbog kojih je potrebno neprestano moliti i utjecati se našoj Majci Mariji za zagovor kod svoga Sina. Ovi muškarci nisu se bojali javno svjedočiti svoju vjeru te pokazati kako u hrvatskom narodu još postoje obitelji u kojima je zajednička molitva na prvome mjestu. 

Ovaj događaj u Zagrebu organizirao je projekt ''Muževni budite'' – bratstvo ''Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina'', a događaju su se priključili i drugi hrvatski gradovi: Split i Vinkovci. Muškarci će moliti krunicu svake prve subote u mjesecu.

krunica

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: