Održan 7. međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret

Održan 7. međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret

"Evangelizacija i hagioterapija su dva plućna krila jednog organizma."

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
hagio.hr
Objavljeno:
 
11.07.2023 16:06

 

Prošli tjedan održan je 7. međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret Zajednice Molitva i Riječ čiji je utemeljitelj profesor Tomislav Ivančić. U župi sv. Antuna Padovanskog, na Sv. Duhu, ove godine okupio se 321 sudionik, od toga 141 uživo, a 180 on-line, piše portal Hagio.hr. Sudionici su bili iz ukupno 12 zemalja – 201 iz Hrvatske, 42 iz Austrije, 20 iz Njemačke, 19 iz Italije, 13 iz Ukrajine, 12 iz Poljske, 12 iz Irske, 9 iz BiH, 5 iz Slovenije, 3 iz Engleske te 1 iz Australije. Sudjelovalo je 5 svećenika, 3 časne sestre i jedan trajni đakon.

Ivica Lulić, predsjednik Vrhovne matične uprave, otvorio je susret riječima kako su evangelizacija i hagioterapija dva plućna krila jednog organizma te kako je hagioterapija nastala u radu s ljudima i kroz evangelizaciju.

– Poslanje zajednice je navijestiti Isusa Krista i liječiti srca slomljena u službi Onoga koji je to prvi činio prije 2000 godina, a i danas, preko nas, želi činiti – kazao je Lulić.

Hagioterapija pristupa svakom čovjeku bez obzira na status, vjeru i porijeklo. Hagioterapija je za svakog čovjeka, a provodi ju samo Crkva, točnije samo osobe koje duboko poznaju Onoga koji je prvi donosio zdravlje čovjeku, to su osobe koje imaju mandat u Zajednici Molitva i Riječ sukladno Pravilu koje je profesor Ivančić napisao 2016.

Susret je završio svečanom svetom Misom koju je predslavio je vlč. Tomislav Vlahović u zajedništvu s trojicom svećenika.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: