Održan sastanka predstavnika HBK-a sa članovima Stožera civilne zaštite RH

Održan sastanka predstavnika HBK-a sa članovima Stožera civilne zaštite RH

Na sastanku je istaknuta dosadašnja konstruktivna suradnja između HBK i Stožera u zahtjevnoj zadaći sprječavanja širenja epidemije. 

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Tiskovni ured HBK
Objavljeno:
 
02.10.2020 09:34

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskup zadarski, mons. Želimir Puljić, u zajedništvu s potpredsjednikom HBK-a, nadbiskupom zagrebačkim, kardinalom Josipom Bozanićem, i generalnim tajnikom HBK-a, dr. vlč. Krunoslavom Novakom, susreo se danas sa članovima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na čelu s načelnikom Stožera, dr. sc. Davorom Božinovićem, potpredsjednikom Vlade RH i ministrom unutarnjih poslova, javlja tiskovni ured HBK-a.

U izaslanstvu Stožera uz načelnika bili su ministar zdravstva, prof. dr. sc. Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prim. dr. sc. Krunoslav Capak, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'dr. Fran Mihaljević', prof. dr. sc. Alemka Markotić, i pomoćnica ministra zdravstva, prim. dr. Vera Katalinić Janković.

Na sastanku je istaknuta dosadašnja konstruktivna suradnja između Hrvatske biskupske konferencije i Stožera u iznimno zahtjevnoj zadaći sprječavanja širenja bolesti COVID-19. Istaknuta je važnost kontinuiranog ozbiljnog pristupa pandemiji uzrokovanoj koronavirusom, kao i odgovornog ponašanja svih, kako pojedinaca tako i različitih institucija u našem društvu, jer virus je još uvijek prisutan. 

Posebno se razgovaralo o nastupajućem razdoblju koje će biti obilježeno mnogim izazovima, ponajprije zbog pada temperatura i sve većeg broja događanja koja se moraju održavati u zatvorenom prostoru, kao i zbog velikih crkvenih blagdana, poput Svih svetih i Božića, kad se očekuje veliki broj vjernika na slavljima. U tom smislu izražena je spremnost obiju strana za nastavkom dijaloga i traženja najboljih rješenja kako bi se s jedne strane na najbolji mogući način poštovale sve potrebne epidemiološke mjere s ciljem  zaštite zdravlja i života pojedinaca, a s druge strane ispunile potrebe vjernika.  

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: