Otvorena izložba ''S Isusom u patnji'' Eve Vukine

Otvorena izložba ''S Isusom u patnji'' Eve Vukine

U Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu, u subotu 5. studenoga svečano je otvorena izložba ''S Isusom u patnji'' čakovečke umjetnice Eve Vukine, u povodu obilježavanja obljetnice žrtve Vukovara.

Autor
Anica Banović/Laudato/F.P.
Fotograf
Anica Banović
Objavljeno:
 
07.11.2022 08:12

 

Okupljenima se obratio ravnatelj Muzeja, vlč. mr. Tadija Crnjak, pozdravljajući i izričući dobrodošlicu autorici te svima okupljenima, a potom je pozdrav uputio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova, Pavo Cindrić.

Obraćajući se nazočnima, autorica Eva Vukina prvenstveno je zahvalila svima koji su došli uveličati otvorenje njezine izložbe u Đakovu. Istaknula je kako je željela da ljudi u njezinim radovima pronađu odgovor na pitanje: ''Gdje je Isus kada patimo, kada nam je jako teško, kada padnemo?'' ''Naziv svake slike ima odgovor na to pitanje. Patnje su tu da nas približe Bogu, da nas posvećuju, i ova izložba neka ljudima bude kao mala duhovna obnova. Tu su slike koje sam posvetila našoj domovini, odraz svega što se događalo u protekle 3-4 godine, obljetnice pada Vukovara, kada bih svake godine napravila neku sliku kojom sam htjela poslati poruku nade i utjehe onima koji su stradali u ratu. Također, tu su slike vezane uz potres u Petrinji i Zagrebu. Sve te slike zapravo su postaje križnog puta, i u svim tim ljudima koji pate možemo vidjeti Isusa'', rekla je autorica.

Izložbu su zajednički otvorili nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić i krčki biskup Ivica Petanjak. Nadbiskup je zahvalio autorici što svojim radom svjedoči svoju vjeru i svoje kršćanske ideale te što ovom izložbom poručuje i svjedoči kako je lijepo biti 'dodirnut Bogom'. ''Hvala što na umjetnički način prenosite kršćansku poruku, koja je itekako snažna, što umjetnošću evangelizirate i s nama propovijedate. Želimo vam još mnoge izložbe i ostvarenja i da nastavite širiti miris i prostor Kraljevstva Božjega i Isusa Krista oko sebe.''

Program je moderirala kustosica Muzeja Irena Ivkić, a glazbenim točkama pratili su ga gosti iz Čakovca: Vlatko Vukina i Emanuel Kontrec (klavijature).

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: