Kardinal Josip Bozanić pridružit će se Papinoj inicijativi molitve za mir u Ukrajini

Kardinal Josip Bozanić pridružit će se Papinoj inicijativi molitve za mir u Ukrajini

Pozivaju se i vjernici u molitveno zajedništvo te da u svojim molitvama prate papu Franju na ovome putu mira.

Autor
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/G.O.
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
22.03.2022 11:11

 

– Papa Franjo uputio je poziv svim biskupima svijeta da mu se na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova, u petak 25. ožujka 2022. godine, pridruže u molitvi u činu posvete Rusije i Ukrajine Bezgrješnom Srcu Marijinu.

U zajedništvu s papom Franjom, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, s pomoćnim biskupima, mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, toga će dana u bazilici Uznesenja Blažene Djevice Marije, u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, u istom duhu slaviti Euharistiju s početkom u 18 sati.

Župne zajednice, bilo molitvom krunice Blažene Djevice Marije ili pobožnošću križnog puta, bit će dionici istoga crkvenog zajedništva toga dana u večernjim satima (uoči redovitih euharistijskih slavlja).

Vjernici se mogu pridružiti molitvenom zajedništvu, bilo u Mariji Bistrici, bilo u župnoj zajednici – obavijestili su iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: