Proslava Sv. Cecilije u Vinkovcima

Proslava Sv. Cecilije u Vinkovcima

Zborovi iz deset župa grada Vinkovaca i okolice okupili su se u srijedu 22. studenoga 2023. na svečanom euharistijskom slavlju u župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa, u Vinkovcima, kako bi proslavili sv. Ceciliju, svoju nebesku zaštitnicu.

Autor
Mario Brkić/Laudato/F.P.
Fotograf
Tihana Papac
Objavljeno:
 
23.11.2023 15:31

 

Nakon prošlogodišnjeg slavlja u župi sv. Euzebija i Poliona, ovo je druga godina zaradom kako se zborovi Vinkovačkog dekanata okupljaju zajedno prigodom blagdana svoje zaštitnice.

Euharistijsko slavlje predvodio je domaći župnik, Ivan Đakovac, koji je u svojoj homiliji uime svih župnika zahvalio okupljenim članovima župnih zborova na vremenu koje izdvajaju i trudu što ga ulažu u svoje redovite probe da bi liturgijska slavlja bila obogaćena lijepim i skladnim pjevanjem. Istaknuo je kako je lijepo imati zbor koji može otpjevati i četveroglasne skladbe, no da je od izvanjske ljepote pjevanja ipak važnije naše srce koje slavi Gospodina. Uz orguljsku pratnju Mateja Šibalića i predvođeni dirigiranjem Marija Brkića, župnika Župe sv. Ćirila i Metoda, na svetoj Misi svojim je glasovima Boga veličalo oko tristo pjevačica i pjevača.

Po završetku misnoga slavlja svi okupljeni zboraši zajedno sa svojim župnicima zaputili su se u svečanu dvoranu u Mirkovcima gdje su nastavili radosno druženje uz večeru, pjesmu i ples.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: