Puna dvorana na pretpremijeri filma ''Zvuk slobode''

Puna dvorana na pretpremijeri filma ''Zvuk slobode''

Dugoočekivani film o trgovini djecom s Jimom Caviezelom stigao u hrvatska kina

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Filip Panza
Objavljeno:
 
09.09.2023 14:59

 

Prvi dan prikazivanja filma ''Zvuk slobode'' redatelja Alejandra Monteverdea izazvao je velik interes hrvatske publike. Dvorana s prvom projekcijom filma u Cinestaru u Branimir Mingle Mallu, u organizaciji Laudato TV-a i Blitz Filma, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Tražilo se i mjesto više. ''Zvuk slobode'' temelji se na zastrašujućoj istinitoj priči koja razotkriva tamu trgovine djecom. Federalni agent Tim Ballard kojeg glumi Jim Caviezel spašava dječaka od trgovaca ljudima, ali njegova sestra ostaje zarobljena. On riskira svoj život kako bi ju oslobodio od sudbine gore od smrti. U filmu glume i Mira Sorvino i Bill Camp. Film ima širu svrhu, skrenuti pažnju na pokret za suzbijanje trgovine djecom, s obzirom na to da se radi o najbrže rastućem organiziranom kriminalu.

"Zvuk slobode" nakon višegodišnjeg stajanja u ladici velikih distributera preuzela je kompanija Angel Studios, a film se ubrzo u američkim kinima nametnuo kao ravnopravan takmac velikim holivudskim blockbusterima. Ovaj važan film do sada je zaradio više od 177 milijuna dolara i osvojio publiku diljem Amerike te polako kreće osvajati svjetska kina. Idućih mjesec dana i ona domaća, s razlogom.

''Prema podatcima UN-a, gotovo trećina žrtava trgovine ljudima su djeca. To je zastrašujuće. 'Zvuk slobode' ima za cilj osvijestiti društvo o ovom najsramnijem obliku kriminala i podržati pokret za suzbijanje trgovine djecom. Dug je put bio od produkcije do distribucije filma u redovno kinoprikazivanje, bio je u jednom trenutku čak i na projekciji kod pape Franje. Glavni glumac Jim Caviezel, koji je bio naš gost u Hrvatskoj nedavno, najavio je datum američke premijere baš na 'Progledaj srcem' u Areni. Uspjeh ovog filma je, prema riječima producenta Verasteguija, čudo. Htjeli smo biti prvi koji će ga prikazati našoj publici, prenijeti važnu poruku, ali i zahvaliti prijateljima i članovima Kuba prijatelja Laudato TV-a'', izjavila je Ksenija Abramović, direktorica Laudato TV-a, za čije je goste projekcija prikazana.

Organizatori su zbog velikog interesa za pretpremijeru širili broj mjesta na veću dvoranu, ali i dalje nisu mogli primiti sve zainteresirane, stoga ih pozivaju da zbog važnosti poruke film pogledaju u redovnoj kinodistribuciji. Film ''Zvuk slobode'' prikazivat će se idućih mjesec dana u Cinestaru i ostalim kinima diljem Hrvatske.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: