Salezijanci proslavili Dan provincije u Zagrebu

Salezijanci proslavili Dan provincije u Zagrebu

Na blagdan zaštitnika Salezijanske družbe, sv. Franje Saleškoga, u srijedu 24. siječnja salezijanci Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca proslavili su Dan provincije u prostorijama crkve Svete Matere Slobode na Jarunu u Zagrebu, izvijestilo je Tajništvo Provincije.

Autor
IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
HRVATSKA SALEZIJANSKA PROVINCIJA SV. IVANA BOSCA
Objavljeno:
 
25.01.2024 16:41

 

Okupilo se 60-ak salezijanaca iz zajednica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Njemačke. Susret je započeo uvodnim pozdravom provincijala, don Tihomira Šutala, i molitvom Srednjeg časa.

Don Tomislav Lukač predstavio je Komentar Pobudnice za 2024. vrhovnog poglavara Salezijanske družbe koja nosi naslov ''San koji budi snove. Srce koje pretvara ‘vukove’ u ‘jaganjce’''. Don Pejo Orkić prikazao je priručnik koji je pripremilo glavno salezijansko Povjerenstvo za pastoral mladih iz Rima ''Župa i svetište povjereni salezijancima'' u kojem se govori o izvornosti župe koja je povjerena salezijancima te o obilježjima odgojno-pastoralne zajednice, kao i o odgojno-pastoralnom prijedlogu župe povjerene salezijanskoj zajednici.

Nakon predstavljanja tiskovina Ivana Vrbanić predstavila je novooblikovanu provincijsku internetsku stranicu donbosco.hr. U osvježenom grafičkom prikazu na toj se stranici mogu vidjeti neki osnovni podatci o salezijancima i o njihovu radu u Hrvatskoj salezijanskoj provinciji i drugdje gdje djeluju njezini članovi.

Provincijalov vikar, don Mladen Delić, podsjetio je na ovogodišnje važne obljetnice. Naime, dva salezijanca svećenika uskoro slave 50. obljetnicu svećeničkog ređenja. Na kraju tog dijela susreta, u dvorani don Petra Šimića, provincijal je podsjetio na neke značajne događaje u Provinciji u 2023., kao i na događaje koji će obilježiti 2024. te život i rad svih članova Hrvatske salezijanske provincije.

Nakon toga provincijal je predslavio euharistijsko slavlje. Tom su prigodom u salezijanski prednovicijat primljena dvanaestorica mladića koji žele postati salezijanci. Provincijal, don Tihomir, pozvao je sve da budu pastiri dobrog i blagog srca, po uzoru na sv. Franju Saleškoga, zaštitnika Salezijanske družbe. Nakon Mise uslijedilo je zajedničko druženje i okrjepa, izvijestilo je Tajništvo Provincije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Hrvatska

Još iz rubrike: